Annonce
Sport

Cimbria formåede igen at presse Bears til det yderste

Bakken Bears er nu én sejr fra DM-finalen. Foto: Kim Haugaard
Der var helt anderledes styr på defensiven, da Bakken Bears skærtorsdag bragte sig foran 2-1 i semifinaleserien mod Randers Cimbria.

BASKETBALL: Det kan godt være, at Bakken Bears-spillerne gik igennem grundspillet med en følelse af, at de var Danmarks suverænt bedste hold.

Men i semifinalen mod Randers Cimbria har de nu i tre kampe fået at mærke, at ingen medaljer kommer nemt.

Mens Bears blot tabte to kampe i grundspillet endte Randers som femmer – det dårligste af pro A-holdene.

Men det er ikke til at mærke i semifinaleserien, hvor gæsterne fra nord gjorde sit til at underholde de 1.500 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen skærtorsdag.

Bears endte med at vinde kampen 99-84, men det var ikke uden sved på panden.

Med fire minutter igen førte de 81-77. Når Randers’ individualister ramte deres skud, gik det hurtigt med at hente ind på en ellers solid Bears-føring.

Darko Jukic og kompagni fik dog trukket fra inden det for alvor blev spændende.

Hjemmeholdet havde flere gange bragt sig foran med dobbletcifre, blandt andet efter pausen hvor en trepointføring lynhurtigt blev til en føring på 17 point.

Det var de få huller i defensiven, der var undtagelsen på en eftermiddag hvor Bears-mandskabet gjorde det væsentligt bedre end i mandags hvor det var Randers, der satte 99 point på tavlen og tog sejren.

- Det var meget bedre. Der var periodevise udfald, men de sker på nogle screeningsfejl og efter et par dumme turnovers. Men jeg er meget tilfreds med holdets attitude omkring set-forsvaret, der var ikke de samme udfald.

- Men vi manglede lidt at træde ind i kamphundearenaen i slutningen af første halvleg. Vi blev lidt hvalpede da de tog hundeslagsmålet, som de er rigtig gode til, sagde Bears’ head coach Steffen Wich.

Darko Jukic blev topscorer for Bears med 22 point, og han glædede sig over, at Bears havde lagt en plan, der dæmmede op for Randers’ alternative spillestil.

- Vi var mere klar på deres stil i dag. I store perioder af kampen var vi mere effektive og lukkede dem ned. Men de har mange spillere, der kan score og spiller meget moderne basketball med et spredt gulv hvor der er meget plads. Derfor skal vi dække mere mand til mand i stedet for at håbe, at den næste kommer og hjælper. Det handler om at tage kampen op – ellers kan man se på videoen bagefter, at det er dig, der blev slået, sagde Darko Jukic.

Kamp fire spilles på mandag i Arena Randers.

Annonce

DM-semifinale

  • Bakke Bears – Randers Cimbria 99-84
  • Periodecifre: (25-18), (18-22), (29-22), (27-22)
  • Bears: Darko Jukic 22, Michel Diouf 19, Thomas Lærke 18, Adama Darboe 10, Ryan Martin 10, Tobin Carberry 7, Tylor Ongwae 6, Hayden Dalton 4, Morten Sahlertz 3
  • Cimbria: Charlie Burgess 18, Chris Nielsen 17, Devon Thomas 16
  • Rebounds: Bears 34, Cimbria 31
  • Tilskuere: 1500 i Vejlby-Risskov Hallen
  • Dermed fører Bakken Bears semifinaleserien 2-1. Der spilles bedst af fem kampe.
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Tilbageblik på det første Superliga-opgør mellem AGF og Silkeborg: Bagefter tog matchvinderen sig en kold fra kassen

Annonce