Annonce
Indland

Cirkus i modvind inden show i Aarhus: Løse dyr og medarbejder i livsfare

Cirkus Trapez har ført noget af et kaos med sig til Bjerringbro. Arkivfoto

Hærværk mod skilte, æsler og ponyer på fri fod og en polsk medarbejder i livsfare. Cirkus Trapez er mandag og tirsdag i Bjerringbro, og det gav mandag en hel del ekstra arbejde for politiet.

INDLAND: Det polskejede Cirkus Trapez har netop slået teltpløkkerne i jorden og skal efter planen have forestillinger på pladsen ved Bjerringbro Idrætspark tirsdag og onsdag aften, inden turen torsdag går til Aarhus.

Det omrejsende cirkus har ført noget af et kaos med sig, og folkene bag det har tilsyneladende allerede oplevet mere modgang end medgang, lyder det fra lokalpolitiet i Viborg.

Allerførst er 200 af cirkussets skilte i byen blevet overmalet af ukendte gerningsmænd. På flere af dem står der nu "boykot", fortæller politiassistent Henrik Hansen tirsdag morgen. Cirkus Trapez har tidligere fået kritik for sin behandling af sine dyr, så politiet mener ikke, at det er usandsynligt, at dyreaktivister står bag hærværket.

Senere på mandagen var den så gal netop med cirkussets dyr. Intet mindre end seks æsler og to ponyer var efter klokken 21 sluppet ud af indhegningen og løb rundt i Bjerringbro. Klokken 21.45 var en beboer på Mølleengen, kort fra cirkuspladsen, vaks og indfangede de i alt otte dyr inde i sin have, hvorefter hun kontaktede cirkusset.

Parterne fik i ro og fordragelighed ordnet tingene. Dyrene kom tilbage i deres indhegninger, og der blev lavet en aftale om udbedring af skaderne i haven efter de løsslupne dyrs raseren.

Annonce

Cirkusarbejder i livsfare

Som om det ikke skulle være nok, var den senere på aftenen igen alvorligt gal. Klokken 23 kom en hvid varebil drønende ind til skadestuen på Regionshospitalet Viborg med en mand, som var i livsfare.

Manden, som lå i bilen, var ifølge politiets oplysninger svært tilskadekommen, og han arbejdede efter eget udsagn hos Cirkus Trapez, hvor han blandt andet passede kamelerne.

Den tilskadekomne, som formentlig kommer fra Polen, havde livsfarlige skader i ryggen, og han blev efter kort tid overført til Aarhus Universitetshospital. Herfra lyder den seneste melding, at han nu er uden for livsfare, men at han er delvist lammet i det ene ben. Han skal opereres senere i dag, tirsdag, fortæller Henrik Hansen.

Nu venter der en efterforskning af sagen, og politiassistenten kan endnu ikke oplyse, hvad der gik forud for mandens alvorlige rygskader, men han gætter på, at der kan være tale om en arbejdsulykke.

Cirkus Trapez skal efter planen slå teltpløkkerne i ved Tangkrogen i Aarhus torsdag, og der er forestillinger torsdsag, fredag, lørdag og søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce