Annonce
Indland

Cirkus i modvind inden show i Aarhus: Løse dyr og medarbejder i livsfare

Cirkus Trapez har ført noget af et kaos med sig til Bjerringbro. Arkivfoto

Hærværk mod skilte, æsler og ponyer på fri fod og en polsk medarbejder i livsfare. Cirkus Trapez er mandag og tirsdag i Bjerringbro, og det gav mandag en hel del ekstra arbejde for politiet.

Annonce

INDLAND: Det polskejede Cirkus Trapez har netop slået teltpløkkerne i jorden og skal efter planen have forestillinger på pladsen ved Bjerringbro Idrætspark tirsdag og onsdag aften, inden turen torsdag går til Aarhus.

Det omrejsende cirkus har ført noget af et kaos med sig, og folkene bag det har tilsyneladende allerede oplevet mere modgang end medgang, lyder det fra lokalpolitiet i Viborg.

Allerførst er 200 af cirkussets skilte i byen blevet overmalet af ukendte gerningsmænd. På flere af dem står der nu "boykot", fortæller politiassistent Henrik Hansen tirsdag morgen. Cirkus Trapez har tidligere fået kritik for sin behandling af sine dyr, så politiet mener ikke, at det er usandsynligt, at dyreaktivister står bag hærværket.

Senere på mandagen var den så gal netop med cirkussets dyr. Intet mindre end seks æsler og to ponyer var efter klokken 21 sluppet ud af indhegningen og løb rundt i Bjerringbro. Klokken 21.45 var en beboer på Mølleengen, kort fra cirkuspladsen, vaks og indfangede de i alt otte dyr inde i sin have, hvorefter hun kontaktede cirkusset.

Parterne fik i ro og fordragelighed ordnet tingene. Dyrene kom tilbage i deres indhegninger, og der blev lavet en aftale om udbedring af skaderne i haven efter de løsslupne dyrs raseren.

Annonce

Cirkusarbejder i livsfare

Som om det ikke skulle være nok, var den senere på aftenen igen alvorligt gal. Klokken 23 kom en hvid varebil drønende ind til skadestuen på Regionshospitalet Viborg med en mand, som var i livsfare.

Manden, som lå i bilen, var ifølge politiets oplysninger svært tilskadekommen, og han arbejdede efter eget udsagn hos Cirkus Trapez, hvor han blandt andet passede kamelerne.

Den tilskadekomne, som formentlig kommer fra Polen, havde livsfarlige skader i ryggen, og han blev efter kort tid overført til Aarhus Universitetshospital. Herfra lyder den seneste melding, at han nu er uden for livsfare, men at han er delvist lammet i det ene ben. Han skal opereres senere i dag, tirsdag, fortæller Henrik Hansen.

Nu venter der en efterforskning af sagen, og politiassistenten kan endnu ikke oplyse, hvad der gik forud for mandens alvorlige rygskader, men han gætter på, at der kan være tale om en arbejdsulykke.

Cirkus Trapez skal efter planen slå teltpløkkerne i ved Tangkrogen i Aarhus torsdag, og der er forestillinger torsdsag, fredag, lørdag og søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce