Annonce
Aarhus

Cirkuskroen bliver ved: Anders Agger på besøg på det brune værtshus i Aarhus

Cirkuskroen har eksisteret under det navn siden 1960, men i virkeligheden har værtshuset ligget der meget længere. Anders Agger går tæt på, når DR2 mandag sender 'Anders Agger Indefra - Cirkuskroen". Foto: DR2

Mandag bringer DR2 Anders Agger Indefra om Cirkuskroen i Aarhus. De brune værtshuse forsvinder på stribe, men Cirkhuskroen holder stædigt fast.

AARHUS: Anders Agger har i et tidligere program dykket ned i AGF og kulturen bag. Nu er turen så kommet til en anden del af Aarhus. Det sker, når han i Indefra med Anders Agger mandag aften dykker ned i Cirkuskroen.

- Stille, men systematisk dør de brune værtshuse i Danmark, lyder det fra Anders Agger i indledningen, og der er noget om snakken. De klassiske værtshuse med øl til billige penge og tung cigaretrøg lukker på stribe og afløses af restauranter, cafeer eller fancy øl-saloner, hvor du - hvis du er heldig - kan få en specialøl til 40 kroner.

Men i en tid, hvor værtshusene flere steder må dreje nøglen om, er Cirkuskroen modstandsdygtig.

Stedet har fået navn fra den kendte cirkusfamilie Miehe, der i en årrække drev kroen. Cirkuskroen har ligget på Skovvejen under flere forskellige navne i mange år. Buddet er siden 1800'erne, men man er ikke helt sikker.

Først i 1960 omdøbte man værtshuset til Cirkuskroen. Før det gik den blandt andet under navnene 'Café Skovlyst' og 'Skovvejens Café'.

Annonce

Where everybody knows your name

På Cirkuskroen har stamgæsterne faste pladser. Lokalet er tungt af røg, for som ejer Lars 'Klovnen' Andersen siger, ryger 80 procent af gæsterne, og det giver derfor ingen mening at indføre rygeforbud.

- Hvis vi ikke måtte ryge længere, så kunne jeg lige så godt dreje nøglen om og lukke for Cirkuskroen, siger han.

Cirkuskroen har mange stamgæster og de er alle kendt under alverdens sjove tilnavne. Røg, Spritteren og Skrald. Lars 'Klovnen' Andersen hævder, at han ikke kan deres rigtige navne.

- Hvor er Erik henne?, drister Anders Agger sig til at spørge og så fyldes rummet med latter.

- Erik? Hvem fanden er Erik?, lyder det fra Klovnen.

- Ham ved jeg sgu ikke hvem er, men Spritteren sidder derover.

Spritteren har været stamgæst i 53 år. Dengang var han fisker og kunne på gode dage godt nå at drikke en kasse øl. I dag bliver det ikke til helt så mange øl, men der ryger stadig et par stykker ned om dagen. Han har kræft og får kemoterapi, men det stopper ham ikke.

- Jeg har ikke spurgt, om man må drikke, når man får kemoterapi. Hvis man ikke spørger, får man ikke dumme svar, lyder det med et stille grin.

ars 'Klovnen' Andersen er 58 år gammel. - Jeg har altid drukket mange bajere, lyder det fra ham i programmet. Foto: DR2

Det onde rygte

Cirkuskroen har i mange år kæmpet med et rygte. Et rygte der går på, at man tager på Cirkuskroen for at slås. Men sådan er det bestemt ikke forsikrer Lars 'Klovnen' Andersen.

- Det sker virkelig, virkelig sjældent. Folk kan komme op at slås alle steder. Det er ikke kun her, det kunne også ske til moster Odas fødselsdagsfest, sige han.

At så mange værtshuse lukker kan ifølge Lars 'Klovnen' Andersen måske - lidt groft sagt - skyldes, at mange af de gamle stamkunder dør.

- De unge i dag er af en anden generation. De går ikke ud og drikker fredagsøl, og de går ikke på værtshus, siger han.

Indefra med Anders Agger - Cirkuskroen sendes mandag klokken 21.30 på DR2. Og for en gang skyld gøres der en undtagelse på det ellers TV-frie værtshus. Lars 'Klovnen' Andersen slæber nemlig et 14" sort/hvid TV med, så man kan se udsendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce