Annonce
Aarhus

City-direktør: Nogle scenarier kan være uhyggelige

Der er behov for at tænke helt nyt og anderledes, og jeg har ikke svaret, sagde Claus Bech. Foto: Kim Haugaard
Aarhus har brug for et stærkt, nyt fællesskab om midtbyen, mener Claus Bech.

AARHUS: Nethandel er blevet et varmt og truende emne for butikkerne i Aarhus City, og direktør i Aarhus City Forening, Claus T. Bech, udtrykte bekymring ved generalforsamlingen tirsdag aften i Turbinehallen og erkendte, at han ikke har svar på, hvad der skal gøres.

- Vi vurderer, at Aarhus samlet set har holdt fast i sin position som den absolut væsentligste shopping- og handelsby vest for Storebælt. Byen udvikles og styrkes med nye attraktive butikker, brands og kæder. Men desværre lukker flere og flere butikker i City, og de åbner typisk som cafeer, spisesteder og lignende, sagde Claus Bech, der ret konstant kan tælle cirka 300 medlemmer.

Han oplyste, at foreningen har henvendt sig til Aarhus Kommune om et samarbejde, der skal sikre fokus på detailhandlen, bylivet og tilgængeligheden til byen.

Nethandlen øger ikke det samlede forbrug. Hver krone til nethandel går fra de fysiske butikker.

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening.

Det halter

Om nethandlen sagde han:

- Nethandlen øger ikke det samlede forbrug. Hver krone til nethandel går fra de fysiske butikker. Dermed risikerer vi butiksophør og tomme lokaler og i værste fald en bymidte, der sygner hen og bliver uinteressant. Butikkerne skaber nemlig store dele af grundlaget for cafeerne og restauranterne, og hvis udvalget af butikker ikke længere er tilstrækkeligt, forsvinder grundlaget for butikker og store dele af kulturlivet og de liberale erhverv.

- Der er behov for at tænke helt nyt og anderledes, og jeg har ikke svaret, men er optimist, sagde Claus Bech og føjede til, at alle gode kræfter bør samles om et stærkt, nyt fællesskab, sagde han.

Han sagde også, at infrastrukturen og dermed tilgængeligheden halter, og hvor vil vi hen med Aarhus City, detailhandlen og bylivet? Hvor mange fysiske butikker bliver der tilbage, og hvad skal der værre i de tomme butikker, vi måske kommer til at se? Ingen ved det med sikkerhed, men nogle scenarier kan være uhyggelige at se ind i, sagde Claus Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce