Annonce
Aarhus

Classic Race 2021 udskydes allerede nu: - Det er ikke nogen nem beslutning

Classic Race Aarhus bliver for første gang et efterårsløb i 2021. Arkivfoto: Kim Haugaard
Nordeuropas største racefestival bliver ikke kørt 28.-30. maj, som det ellers var planen i 2021. Allerede nu tager man konsekvensen af coronaen, og udskyder det til september.
Annonce

AARHUS: Coronapandemien har udskudt det meste i 2020. Store festivaler og arrangementer er blevet aflyst eller udskudt til 2021, men den seneste smittestigning i det meste af verden får allerede nu konsekvenser for næste år.

Det gælder blandt andet Classic Race Aarhus, der ellers var sat til at blive kørt rundt om Mindeparken i slutningen af maj.

- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, men vi føler, at en udskydelse er det eneste rigtige at gøre, siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

Annonce

Rettidig omhu

Man har derfor rykket det store arrangement, der normalt har op mod 40.000 gæster i løbet af en weekend, til 17.-19. september.


Vi vil ikke ud i et kapløb med Covid-19, og derfor udsætter vi festivalen til september

Poul Dalsgaard, direktør Classic Race Aarhus


- Da vi for et halvt år siden var nødt til at udsætte dette års udgave af løbet, var vi og alle andre ret sikre på, at pandemien allerede ville være under kontrol her i efteråret. Men det er jo desværre langt fra tilfældet – vi vil ikke ud i et kapløb med Covid-19, og derfor udsætter vi festivalen til september – det opfatter vi som rettidig omhu, siger Poul Dalsgaard, der blandt andet henviser til, at racerfestivalen har et stort ansvar over for de 40.000 gæster og de op mod 1.000 frivillige, der er med til at få arrangementet op at stå.

Annonce

Logistikken er på plads

Ved allerede nu at lægge sig fast på 17.-19. september har det traditionsrige racerløb i Aarhus også sikret sig, at logistikken omkring så stort et event er i orden. Både fra politisk og myndigheds hold har der været opbakning til udsættelsen.

Classic Race Aarhus har ønsket at udvikle arrangementet til en festival for hele familien.

Poul Dalsgaard vil udvise rettidig omhu ved at udskyde racerfestivalen. Foto: Axel Schütt

- Og det bliver der ikke ændret på. Det store nye børnemotionsløb rundt på racerbanen vil være der - og så er vi rigtig glade for, at vores samarbejdspartner LEGO har meddelt, at de er klar med et om muligt endnu større set-up end først planlagt. Så vi får en fantastisk festival i september, siger Poul Dalsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce