Annonce
Aarhus

Classic Race Aarhus plejer at sætte publikumsrekord: Men det sker næppe i år

Nøøøøj! Classic Race trækker publikum til fra hele landet. Især lørdag strømmede folk til. Til gengæld regnede fredagen væk. Foto: Axel Schütt
Årets Classic Race Aarhus var alligevel ifølge arrangørerne en stor succes: Stemningen var god, og alvorlige uheld blev undgået.
Annonce

Aarhus: Næsten hvert år siden starten for 10 år siden har Classic Race Aarhus sat publikumsrekord.

Sidste år lød tilskuertallet på hele 42.000. Men i år forudser løbets direktør, Mike Legarth, et lille dyk. Det har han en forklaring på, som kommer lidt senere.

- Bortset lige fra tilskuertallet var det et strålende løb, og jeg kan kun sige, at vi alle er yderst tilfredse med hele afviklingen. Vi blev forskånet for alvorlige uheld, og samtidig fik vi delt en masse penge ud til at forbedre børns trafiksikkerhed, siger han.

Samtidig handlede Classic Race resolut, da i alt tre Formel 1-racere under festivalen overskred de støjgrænser, som kommunen havde opstillet forud for løbet.

Classic Race havde under løbet deres eget certificerede firma til at måle støjen, og da den første Formel 1-racer allerede under fredagens løb overskred grænsen, blev den simpelthen flaget ud af løbet. Det samme skete for andre to racere. Ingen af racerbilerne kom på banen igen til Classic Race Aarhus 2019.

Men så er der lige det med tilskuertallet.

Både lørdag og søndag var det først på dagen noget diset. Men alt i alt var det ikke det værste vejr til gaderæs. Foto: Axel Schütt
Annonce

- Utilgiveligt

- Vi når nogenlunde op på samme tal som sidste år, vist lidt færre. Vi blev lidt ramt af, at det regnede hele fredagen, siger Mike Legarth.

Man han lægger ikke skjul på, at det også kan have spillet ind, at Classic Race mistede sin tilladelse få uger før løbet. Miljø- og Fødevareklagenævnet krævede pludselig, at lydtrykket fra racerbilerne blev sat ned.

Først tre dage før løbet var Teknik og Miljø i Aarhus Kommune klar med en ny løbstilladelse med skrappere støjkrav.

- Der var mange, der på den baggrund i medierne såede tvivl om, hvorvidt årets Classic Race overhovedet ville blive afholdt. Selv var vi aldrig i tvivl. Men usikkerheden har uden tvivl været en medvirkende faktor til, at der kom til at mangle lidt på tilskuer-siden.

- Føler du, at Miljø- og Fødevareklagenævnet kom med deres afgørelse for på sent et tidspunkt?

-Ja, jeg kan ikke forstå, hvordan der kan smøles så meget med en afgørelse. Classic Race er trods alt en stor event. Miljø- og Fødevareklagenævnet burde have kommet med afgørelsen meget tidligere.

- Og det er du utilfreds med?

- Ja, jeg synes, at det er utilgiveligt, at man har været så langsommelig, siger Mike Legarth. Aarhus Kommune burde langt tidligere have modtaget nævnets afgørelse, så kommunen i god tid kunne udarbejde de nye krav. Det her går ud over bundlinjen, og det går ud over den mængde penge, vi kan skænke til af forbedre børn trafiksikkerhed. Det er så ærgerligt.

Annonce

- Bragende godt

Til sidst tilføjer han:

- Men kritikken må ikke overskygge, at det var et meget vellykket arrangement i år. Samtidig fik vi delt

250.000 kr. ud til at forbedre børns trafiksikkerhed i Risskov, 100.000 kr. til Børnenes Trafikskole og 50.000 kr. til skolepatruljerne i Aarhus.

Desuden lykkedes det søndag at køre 155.000 kr. ind i velgørenhedskørsel.

- Så alt i alt var det set fra mit bord et bragende godt arrangement, og vi har fået ros alle steder fra. Samtidig har vores mange frivillige gjort det fortræffeligt, siger Mike Legarth.

Åh nej, det her ender galt, var vi mange, der tænkte. Men begge førere nåede næsten mirakuløst at bremse, så en kollision blev undgået. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-Karakterer: Erlykke og Mortensen førte an i stærk offensiv præstation

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce