Annonce
Navne

Classic Race-direktøren hører til den heldige generation: Vi kan noget, vores forældre ikke kunne

- Jeg læste et eller andet sted, at de fleste mennesker opfatter sig selv om 47-årige. Der har man en alder, hvor man fysisk og psykisk kan meget, og den alder fastholder mange deres selvbillede i. Sådan har jeg det vist også, mener Poul Dalsgaard, der fylder 60 år søndag 25. juli. Arkivfoto: Axel Schütt
Poul Dalsgaard fejrer 60-årsfødselsdag efter et år, der slet ikke blev, som han havde regnet med. Men intet kan slå den muntre mand ud. Han har brugt tiden på at fintænke, og nu glæder han sig voldsomt til sit første race i direktørrollen.

60 ÅR: Det er ikke mange dage siden, at han cyklede Bornholm rundt. Det er heller ikke længe siden, han og hans lyseblå Ford Mustang fra 1966 var omkring Kalø til ugentligt biltræf. Og går alt, som det plejer, vil han være at finde på ski, når vinteren sætter ind, og foran scenen, når Smukfest og Northside returnerer næste sommer.

Poul Dalsgaard har travlt. Så travlt, som man snildt kan have, når man er 60 år ung. Søndag 25. juli runder han hjørnet, men han skænker ikke sin alder mange tanker.

- Jeg læste et eller andet sted, at de fleste mennesker opfatter sig selv om 47-årige. Der har man en alder, hvor man fysisk og psykisk kan meget, og den alder fastholder mange deres selvbillede i. Sådan har jeg det vist også, smiler han og fortsætter:

Annonce

- Jeg tror også, at jeg hører til en heldig generation. Vi har skubbet til både normer og generationskløft, så vi ofte kan og vil det samme som vores børn. Sådan var det ikke for mine forældre. Min far kunne ikke have drømt om at køre på mountainbike som 60-årig, og han ville aldrig nogensinde være taget med mig til koncert. På den måde er vi heldige i min generation.

Hårdt arbejde fremad

Poul er hurtig til at tilskrive sig heldet og nægter pure at bryste sig af egne talenter, for man er vel jyde, men alt kommer ikke af lutter generøsitet fra lykkens gudinde. Poul har om nogen arbejdet sig hårdt og indædt frem til den plads, som han sidder på nu: Som direktør for Classic Race Aarhus.

Poul Dalsgaard fylder 60 år søndag 25. juli, men har udsat festen i et år. Arkivfoto: Axel Schütt

Da tiden på Hasle Skole var vel overstået, overtog han som 17-årig sin fars gravør- og stempelvirksomhed Hammerschmidt Eftf., solgte den, da han var 25 år, og gik ombord i en HA-uddannelse på Handelshøjskolen i Aarhus for at få papir på det, han nærmest allerede kunne.

Herefter fulgte lederjob på lederjob, indtil han sammen med en gammel kollega i 2001 oprettede virksomheden Protect, der solgte tågekanoner til tyverisikring. Det blev en vældig eksportsucces med salgskontorer i 52 lande, hvortil Poul rejste med jævne mellemrum.


Jeg har det rigtig, rigtig godt og har et ufatteligt spændende liv. Jeg har absolut ingenting at klage over.


Det var hårdt, når man også skulle have et familieliv til at hænge sammen. Dorte Grynderup havde Poul mødt på Handelshøjskolen, og de blev, trip-trap-træsko, forældre til to sønner og en datter. I dag er ungerne for længst fuldvoksne, og kun to græske gadehunde hærger i hjemmet i Risskov.

Annonce

Tog hjem og slog græs

Efter 16 år med Protect besluttede Poul sig for at afhænde virksomheden til investeringsselskabet Genua. Han blev hængende en tid som direktør, men endte med ret brat at sige farvel til firmaet og tog hjem for at slå græs. Dorte, der kun havde kendt sin mand som travl, blev meget lettet, da Classic Race-bestyrelsen ringede og spurgte, om Poul ville være direktør efter Mike Legarth. Græsset kunne dårligt holde til mere slåning.

Og Poul var henrykt. Han havde endnu ikke nået at formulere sine fremtidsplaner, da tilbuddet kom, men han kunne ikke have ønsket sig dem bedre. Han er en hund efter festivitas. Og han er århusianer om en hals. Og så kan han for resten temmelig godt lide biler.

Poul Dalsgaard

Født i Hasle, Aarhus, 25. juli 1961. Har to storesøstre. Nu bosat i Risskov. Gift med Dorte Grynderup. Sammen har de tre børn – Martin Emil, 31 år, Louis, 28 år, og Josefine, 24 år – samt to græske gadehunde.

Uddannelse: HA fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Købte sin fars gravør- og stempelvirksomhed Hammerschmidt Eftf. som 17-årig. Solgte den som 25-årig.

Efter uddannelsen ansat hos Apple i Aarhus, Dana Data i Aarhus, Martin Gruppen i Aarhus, Dansommer i Aarhus. Har desuden haft en del bestyrelsesposter igennem de seneste 20 år.

Startede i 2001 Protect sammen med Hjørleif Johansen. Firmaet fremstiller tågekanoner til tyverisikring af såvel private hjem som virksomheder. Solgte i 2017 hovedparten af aktierne i Protect til investeringsselskabet Genua, men arbejdede videre i firmaet som administrerende direktør og bestyrelsesmedlem frem til foråret 2019.

Ansat som direktør for Classic Race Aarhus fra 1. august 2019. Løbet afvikles næste gang 17.-19. september 2021. Læs mere på craa.dk

Han satte sig til rette i direktørstolen, gned sig i hænderne i lutter tilfredshed og væltede bunker af ideer udover såvel medarbejdere som de mange frivillige. Han var sprudlende klar til at arbejde. Og så kom coronaen.

- Ja, det har været et "spændende" år, griner Poul, der måtte se Classic Race blive aflyst over et par omgange. Selv aflyste han også den fødselsdagsfest, som han og Dorte i fællesskab havde planlagt denne sommer for at fejre begges 60-årsdag. Dén fest må vente til næste år. Til gengæld venter Classic Race – forhåbentlig, syv-ni-tretten og slå syv kors for sig – lige om hjørnet, til september.

Annonce

Chancen for at fintænke

Men selvom året har været frustrerende og træls, vælger Poul, sin natur tro, at se lyst på det hele.

- Udover at vi har haft rigtig mange administrative ting at klare med coronanedlukningen, så har vi også haft muligheden for at fintænke og få nogle nye indslag med i næste Classic Race, så det har ikke været helt skidt, og nu glæder vi os bare voldsomt meget til at komme i gang, bedyrer han.

Poul Dalsgaard har altid været glad for biler og ejer selv en lyseblå Ford Mustang fra 1966. Arkivfoto: Axel Schütt

Og det er heller ikke helt skidt at blive fejret derhjemme, stille og hyggeligt, af Dorte og børnene, når man fylder 60 år søndag 25. juli:

- Nej, for pokker. Jeg har det rigtig, rigtig godt og har et ufatteligt spændende liv. Jeg har absolut ingenting at klage over, og tanken om min alder plager mig slet ikke. Man behøver jo bare at overveje alternativet til at blive ældre ...

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ramt af Parkinson: Marianne og Peter bokser for at forlænge livskvaliteten

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Tingager er for tiden ude i kulden i AGF: - Jeg har ikke været god nok, men det er jeg nu

Byudvikling For abonnenter

Beboerprotester hjalp: Fem lokalområder skal alligevel ikke have nye parcelhuse

Debat

Rambøll efterlyser handling: Aarhus Kommune kan tage hårdere fat i klimaindsatsen

Debat

Stiften mener: Tillykke til DIF og Michael Laudrup, men hvad skal vi bruge kåringen til?

Aarhus

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Aarhus For abonnenter

Fra rundkørsel til cafétorv: Filmfotograf fra Frederiksbjerg vil skabe sydlandsk stemning på central kirkeplads

Navne

80 år: Dagbladet Børsens økonomiske skytsengel

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Ville være endt som asfalt: Stine laver møbler af overskudsmarmor fra stenproduktionen

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Alarm 112

Voldsom brand i villa: Overetagen er helt væk

Aarhus For abonnenter

Pludselig en dag startede Banedanmark den store motorsav:  - Nu er det som at have et tog kørende i baghaven

Alarm 112

Fodgænger ramt af bil i område med stort biltræf

Annonce