Annonce
Aarhus

Classic Race langt fra rekorden: Tilskuertallet tog et gevaldigt dyk

Direktør Mike Legarth er tilfreds med 37.000 tilskuere til 2019-udgaven af Classic Race. Foto: Axel Schütt
Løbsdirektør giver fredagens regnvejr og en meget sen godkendelse skylden for nedgangen.

AARHUS: Søndag aften, da sidste racerbil var kørt over målstregen og oprydningen så småt var i gang, forudså Classic Race Aarhus' direktør Mike Legarth et lille dyk i tilskuertallet i forhold til 2018.

Men efter at tallene er gjort endeligt op, viser det sig, at tilskuertallet tog et kraftigt dyk. 37.000 tilskuere besøgte racefestivalen rundt om Mindeparken og det er 5.500 færre end i 2018 og 2017, hvor i alt 42.500 fandt vej til begivenheden.

Dykket i tilskuertallet har dog ikke ødelagt Mike Legarths humør.

- Der var stuvende fuldt lørdag og søndag, og vi havde masser af spændende race, og vi kan ikke forvente at slå rekord hvert år, siger direktør for Classic Race Aarhus Mike Legarth.

Han er meget tilfreds med tallet trods nedgangen og giver blandt andet vejret skylden for, at færre købte billet til begivenheden.

- Med bedre vejr fredag kunne vi sagtens have fået 5.000 flere, så havde vi tangeret rekorden, siger direktøren.

Annonce
Classic Race. Foto: Axel Schütt

Usikkerhed om arrangementet

Mike Legarth er langt fra tilfreds med den kendsgerning, at årets løb først meget sent fik de sidste godkendelser i hus. Først tre døgn før løbet kom den endelige godkendelse fra myndighederne.

- Det er utilgiveligt sent. Den afgørelse burde være kommet langt før, forklarer Mike Legarth.

Han mener, at uvisheden helt sikkert har kostet publikum.

- Var tilladelsen kommet noget før, kunne vi have stoppet usikkerheden om arrangementet. I stedet er jeg bange for, at nogen på grund af usikkerheden havde lagt andre planer for weekenden.

Færre penge til donationer

5.000 færre gæster giver selvfølgelig et stort fald i indtægterne. Alligevel forventer løbsdirektøren, at arrangementet løber rundt. Der var nemlig ikke budgetteret med at gentage de 42.500 tilskuere fra de to foregående år, fortæller Mike Legarth.

- Vi har noget margin. Så 37.000 er formentlig fint i forhold til budgettet.

Det endelige regnskab for 2019-udgaven af Classic Race Aarhus er dog ikke gjort op, så det er for tidligt at konkludere på økonomien. Men at de færre tilskuere for konsekvenser for donationerne til glæde for børns trafiksikkerhed er der ingen tvivl om.

- Næste år bliver der ikke samme uddeling som i år, lyder forventningen fra Mike Legarth, der i år blandt andet overrakte en check på 250.000 kroner til en gruppe forældre, der har kæmpet for at sikre børnene en sikker vej til skole og fritidsaktiviteter ved Strandskolen og Risskov Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Anmeldelse:

Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce