Annonce
Aarhus

Classic Race langt fra rekorden: Tilskuertallet tog et gevaldigt dyk

Direktør Mike Legarth er tilfreds med 37.000 tilskuere til 2019-udgaven af Classic Race. Foto: Axel Schütt
Løbsdirektør giver fredagens regnvejr og en meget sen godkendelse skylden for nedgangen.
Annonce

AARHUS: Søndag aften, da sidste racerbil var kørt over målstregen og oprydningen så småt var i gang, forudså Classic Race Aarhus' direktør Mike Legarth et lille dyk i tilskuertallet i forhold til 2018.

Men efter at tallene er gjort endeligt op, viser det sig, at tilskuertallet tog et kraftigt dyk. 37.000 tilskuere besøgte racefestivalen rundt om Mindeparken og det er 5.500 færre end i 2018 og 2017, hvor i alt 42.500 fandt vej til begivenheden.

Dykket i tilskuertallet har dog ikke ødelagt Mike Legarths humør.

- Der var stuvende fuldt lørdag og søndag, og vi havde masser af spændende race, og vi kan ikke forvente at slå rekord hvert år, siger direktør for Classic Race Aarhus Mike Legarth.

Han er meget tilfreds med tallet trods nedgangen og giver blandt andet vejret skylden for, at færre købte billet til begivenheden.

- Med bedre vejr fredag kunne vi sagtens have fået 5.000 flere, så havde vi tangeret rekorden, siger direktøren.

Classic Race. Foto: Axel Schütt
Annonce

Usikkerhed om arrangementet

Mike Legarth er langt fra tilfreds med den kendsgerning, at årets løb først meget sent fik de sidste godkendelser i hus. Først tre døgn før løbet kom den endelige godkendelse fra myndighederne.

- Det er utilgiveligt sent. Den afgørelse burde være kommet langt før, forklarer Mike Legarth.

Han mener, at uvisheden helt sikkert har kostet publikum.

- Var tilladelsen kommet noget før, kunne vi have stoppet usikkerheden om arrangementet. I stedet er jeg bange for, at nogen på grund af usikkerheden havde lagt andre planer for weekenden.

Annonce

Færre penge til donationer

5.000 færre gæster giver selvfølgelig et stort fald i indtægterne. Alligevel forventer løbsdirektøren, at arrangementet løber rundt. Der var nemlig ikke budgetteret med at gentage de 42.500 tilskuere fra de to foregående år, fortæller Mike Legarth.

- Vi har noget margin. Så 37.000 er formentlig fint i forhold til budgettet.

Det endelige regnskab for 2019-udgaven af Classic Race Aarhus er dog ikke gjort op, så det er for tidligt at konkludere på økonomien. Men at de færre tilskuere for konsekvenser for donationerne til glæde for børns trafiksikkerhed er der ingen tvivl om.

- Næste år bliver der ikke samme uddeling som i år, lyder forventningen fra Mike Legarth, der i år blandt andet overrakte en check på 250.000 kroner til en gruppe forældre, der har kæmpet for at sikre børnene en sikker vej til skole og fritidsaktiviteter ved Strandskolen og Risskov Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce