Annonce
Kultur

Claude sætter prins Henriks digte i musik

Den herboende franskmand Clause Chichon har med Prins Henriks velsignelse sat prinsgemalens digte i musik. Det er blevet til cd'en "La Sirène" som udkommer på Henriks fødselsdag. Han skal optræde med sin musik ved en gallafest på Fredensborg 30. maj. På harmonika Emir Bosnjak

46-årige Claude Chichon glæder sig til at overrække Prins Henrik fødselsdagsgaven »La Sirène«

Når Prins Henrik 11. juni fylder 78 år, kan han se frem til en ganske særlig gave fra sin landsmand Claude Chichon, der siden 1986 har boet i Aarhus. Gaven kommer dog ikke som nogen overraskelse. Prinsgemalen har nemlig selv givet sin tilladelse til, at Chichon har sat nogle af hans digte om kærlighed, ensomhed og døden i musik på cd'en »La Sirène«.

»Det bliver ikke meget større. Det er en meget stor ære for mig at få lov til at arbejde med prinsens digte. Og samtidig er det også en stor chance for mig som musiker,« siger Claude Chichon.Planerne om en cd baseret på prins Henriks digte tog for alvor fart, da Chichon i forbindelse med foreningen Alliance Francaise i Aarhus' 100-års jubilæum sidste år hørte prinsgemalen læse nogle af sine udgivne digte op.

»Hvorfor ikke, tænkte jeg. Jeg kunne straks se mulighederne i et samarbejde og gik derfor hjem og skrev musik til digtet »La Sirène«.

Annonce

En demo-udgave blev sammen med forslaget om en cd sendt til hoffet, og en positiv tilbagemelding fulgte hurtigt. Måske fordi Chichon gennem årene har plejet den royale forbindelse.

»Jeg har tidligere udgivet et par cd'er med franske evergreens og egne kompositioner, og hver gang sendt et eksemplar til Prins Henrik. Så han vidste hvem jeg var, da vi sidste år hilste på hinanden i Alliance Francaise,« fortæller Chichon.

Siden har Chichon og hans musikalske partner, Emir Bosnjak, mødt prinsgemalen et par gange.

På cd'en »La Sirène«, der indeholder både jazz, ballader og musette-toner, har Chichon og Bosnjak musikalsk selskab af seks dygtige lokale musikere. 13 numre i alt er det blevet til, og næste onsdag får Prins Henrik igen mulighed for at smuglytte til det færdige produkt. Her er Chichon og Bosnjak inviteret til at underholde, når Verdens Naturfonden på Fredensborg Slot markerer Prins Henriks 40-års jubilæum som præsident.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce