x
Annonce
Kultur

Claude sætter prins Henriks digte i musik

Den herboende franskmand Clause Chichon har med Prins Henriks velsignelse sat prinsgemalens digte i musik. Det er blevet til cd'en "La Sirène" som udkommer på Henriks fødselsdag. Han skal optræde med sin musik ved en gallafest på Fredensborg 30. maj. På harmonika Emir Bosnjak

46-årige Claude Chichon glæder sig til at overrække Prins Henrik fødselsdagsgaven »La Sirène«

Når Prins Henrik 11. juni fylder 78 år, kan han se frem til en ganske særlig gave fra sin landsmand Claude Chichon, der siden 1986 har boet i Aarhus. Gaven kommer dog ikke som nogen overraskelse. Prinsgemalen har nemlig selv givet sin tilladelse til, at Chichon har sat nogle af hans digte om kærlighed, ensomhed og døden i musik på cd'en »La Sirène«.

Annonce

»Det bliver ikke meget større. Det er en meget stor ære for mig at få lov til at arbejde med prinsens digte. Og samtidig er det også en stor chance for mig som musiker,« siger Claude Chichon.Planerne om en cd baseret på prins Henriks digte tog for alvor fart, da Chichon i forbindelse med foreningen Alliance Francaise i Aarhus' 100-års jubilæum sidste år hørte prinsgemalen læse nogle af sine udgivne digte op.

»Hvorfor ikke, tænkte jeg. Jeg kunne straks se mulighederne i et samarbejde og gik derfor hjem og skrev musik til digtet »La Sirène«.

En demo-udgave blev sammen med forslaget om en cd sendt til hoffet, og en positiv tilbagemelding fulgte hurtigt. Måske fordi Chichon gennem årene har plejet den royale forbindelse.

»Jeg har tidligere udgivet et par cd'er med franske evergreens og egne kompositioner, og hver gang sendt et eksemplar til Prins Henrik. Så han vidste hvem jeg var, da vi sidste år hilste på hinanden i Alliance Francaise,« fortæller Chichon.

Siden har Chichon og hans musikalske partner, Emir Bosnjak, mødt prinsgemalen et par gange.

På cd'en »La Sirène«, der indeholder både jazz, ballader og musette-toner, har Chichon og Bosnjak musikalsk selskab af seks dygtige lokale musikere. 13 numre i alt er det blevet til, og næste onsdag får Prins Henrik igen mulighed for at smuglytte til det færdige produkt. Her er Chichon og Bosnjak inviteret til at underholde, når Verdens Naturfonden på Fredensborg Slot markerer Prins Henriks 40-års jubilæum som præsident.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce