x
Annonce
Fødselsdage

Claus Elming runder de 50 år: Han har drømt om at lave tv hele livet

Claus Elming tager ikke et tv-job, hvis han ikke har en interesse i programmet. "Jeg har sagt nej til et hav af ting, fordi jeg ikke kunne se mig selv i det. Og det er jo også en gave at have fået. At man kan tillade sig at sige nej til ting", siger han. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
I USA fandt Claus Elming redskaberne til at udleve barndommens drøm om at komme på tv. Onsdag 20. marts fylder han 50 år.

50 Igennem 12 år var han synonym med "Vild med dans", hvor han fredag aften iklædt smoking og butterfly styrede dansere, publikum og seere gennem konkurrencen. Selv om han er færdig med "Vild med dans", er den mangeårige vært Claus Elming, der fylder 50 år onsdag 20. marts, langt fra færdig med tv.

Men ser han tilbage på sin foreløbige karriere, har han udlevet sin drøm.

- Allerede da jeg løb rundt i mine forældres baghave som seksårig og spillede fodbold, kommenterede jeg det hele selv. Jeg havde en drøm om, at jeg skulle lave sportsfjernsyn. At det gik i opfyldelse og lykkedes, var en drengedrøm, siger han.

Tv-drømmen fik liv, da han som 16-årig i 1985 drog på udveksling til USA, hvor han gik på high school og spillede amerikansk fodbold.

- Jeg ville hellere se amerikansk tv, når mine kammerater spurgte, om jeg ville med ud. Jeg blev fascineret af det: Gameshows, sitcoms og sportskampe, siger han.

Gennem amerikansk fodbold lærte han, at forberedelse betyder alt. Som vært på "Vild med dans" havde han sin tekst i lommen i tilfælde af, at teleprompteren skulle gå ned. Da uheldet en aften var ude, var han forberedt.

- Forberedelse er afgørende for ens succes. Det betyder, at man også er forberedt på uforberedte situationer, og så har man råderum til at improvisere, siger han.

Claus Elming er ikke uddannet journalist, men i 1993 fik han alligevel muligheden for at kommentere den danske finale i amerikansk fodbold på DR. I 1998 kom gennembruddet, da han fik lov at kommentere Super Bowl-finalen. Året efter - i 1999 - rejste han til USA for at kommentere finalen direkte fra stadion.

Siden har han været vidt omkring i tv-branchen - altid med et løfte til sig selv om kun at sige ja til opgaver, som han kan se sig selv i. Derfor måtte han også overveje det en ekstra gang, da han blev tilbudt værtsrollen i "Vild med dans" i 2006.

- Jeg sagde nok ja til det for at få det på cv'et, siger han.

Men det ændrede sig, og han "elskede hvert et minut".

- Det var ikke bare et tv-program. Det skabte også glæde og kærlighed hos folk. Masser af mennesker begyndte at danse, og det bragte dem sammen. En masse endorfiner blev forløst fuldstændig ligesom i en sportskamp, siger han.

I øjeblikket arbejder han på at udvikle sit eget spil på hjemmesiden picks.dk, hvor man kan forudsige og rangere udfaldet af kampe i forskellige sportsgrene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce