Annonce
Mærk Aarhus

Cocktails når nye højder

Foto: Mærk Aarhus
Hos Restaurant Atrium på Hotel Royal kan du få en oplevelse lidt udover det sædvanlige i de ikoniske omgivelser. Velkommen til Atriums Cocktail Flight

Der er noget majestætisk over Hotel Royal. Det kan godt være svært at forklare, men for en der har boet i byen i en del år efterhånden, så er der en helt særlig fornemmelse omkring lokationen. For det første er der den unikke placering i midten af Aarhus overfor den ikoniske domkirke. En domkirke, der troner over byen, men overskinner på ingen måde hotellet. For det har sin helt egen aura.

For det andet er der historierne. De unikke fortællinger om kendisser og fodboldstjerner, der med årene har været med til at give hotellet et nærmest mytiskomdømme. Det sammenhold med prisen for en overnatning har nok været med til, at mange har set det som et uopnåeligt sted. Jo selvfølgelig er der nok mange lokale og turister, der har været et smut på det tilhørende kasino, men medmindre gevinsten har været særlig stor, så er det de færreste, der reelt har gået på hotellets gange. Indtil for nyligt. For med restaureringen af den gamle restaurant og lanceringen af Restaurant Atrium, har man nu fået et sted, hvor ganske almindelige aarhusianere kan komme ind og nyde en god middag til en skarp pris.

Det er der mange, der har fået øjnene op for, men har de mon hørt om deres Cocktail Flight?

Ved man måske overhovedet, hvad det betyder?

Bare rolig kære læser, jeg har, som den udsendte medarbejder fra Mærk Aarhus, taget den tunge byrde på mig (host host) og har besøgt Atrium for at prøve deres nye cocktail koncept. Kom med indenfor.

Ny form for cocktailsmagning

Cocktail Flight er egentlig bare en slagscocktailsmagning. Så er den på plads. Det er et koncept, man kender i mange storbyer, hvor man får lov til at smage nogle forskellige cocktails, imens der kommer nogle lækre snacks ind på bordet.

Dette koncept har Atrium taget til sig. Det er helt sikkert et koncept, der vil tiltale de fleste. Normalt er det sådan, at bartenderen har tre faste cocktails han laver på en aften. Her er kælet for detaljerne og man kan få en god snak om, hvad tankerne er bag hver cocktail.

Sætter man sig i baren, har man mulighed for at se hvordan bartenderen både var yderst detaljeret og præcis med cocktailsne og samtidig havde overskud til at underholde lidt med nogle tricks.

Det er heller ikke en hvilken som helst bartender, som står bag baren. Det er nemlig lidt af en legende i det aarhusianske natteliv, Christophe Daudigny, som tidligere har været på blandt andet Castenskiold. For nyligt vandt han Danmarksmesterskaberne for klassisk cocktail.

Bestiller man en Cocktail Flight, serveres tre snacks og tre cocktails for 350 kroner. Umiddelbart en skarppris, når man tænker på kvaliteten af både de salte snacks og de gennemtænkte cocktails.

Velsmag på alle fronter

De snacks der blev serveret denne aften, var hjemmelavede flæskesvær med en lækker dip til, kroketter og en lækker coppa. Det kan noget at få lidt salte snacks sammen med sine cocktails, snacks som ikke bare er klassiske nødder eller chips. Alle snacksne var vellavede og passede godt til de forskellige cocktails.

Nu ville jeg, som udsendt journalist, gerne have fortalt jer, kære læsere, lidt mere om de enkelte cocktails, men bartenderen udlovede repressalier, hvis jeg beskrev dem for meget…

Hans pointe var: Man skal hellere komme ned og opleve de lækre kombinationer.

Så lad mig i stedet inddele dem på en anden måde.

Den første cocktail vi fik var gin-baseret, havde en dejlig smag af citrus og et utrolig lækkert skum. En perfekt start da den var dejlig læskende og sommerlig på trods af det gråvejr udenfor.

Cocktail nummer to var til den lidt sødere side og havde en sjovt lille twist. Den var med lakrids og hindbær, som passer rigtig godt sammen. Igen stod den meget smukt og det var virkelig en fryd for øjet. På siden var der klipset en lille tærte på cocktailen, hvor smagene gik igen, i en form af chokolade med italiensk marengs på toppen.

Slutteligt fik vi serveret en espresso Martini med en lille lækker sød ting til. Igen med højt skum, der giver den cremede fornemmelse, man virkelig hungrer efter i lige netop den cocktail. Den havde den helt rette smag af kaffe, samt en kant fra spiritussen.

Den perfekte afslutning på en flight, som jeg bestemt skal på igen.

Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået