Annonce
Aarhus

Colombianer i Aarhus scorede KP-prisen

37-årige David Ramirez Gomez var beæret og ganske overrasket over at vinde prisen. Foto: Kim Haugaard
Stort publikum til åbningen af Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus. Vi var med, da dommerne valgte det bedste værk, der fik 10.000 kroner.
Annonce

AARHUS: En colombianer var lykkeligst, da KP19 lørdag åbnede i Kunsthal Aarhus. 37-årige David Ramirez Gomez var ikke alene sluppet gennem nåleøjet på Kunstnernes Påskeudstilling. Hans værk blev også kåret som udstillingens bedste.

Tre absolut kyndige dommere, Jens Erik Sørensen, tidligere direktør for kunstmuseet Aros, Jesper Rasmussen, kunstner og tidligere rektor for Det Jyske Kunstakademi i Aarhus, og kunstneren Lisbeth Bachmann, formand for KP19, valgte Gomez' video "Inrejse" (og ja, sådan staves den) som det bedste værk på årets udstilling.

Bachmann åbnede udstillingen i Kunsthal Aarhus i J.M. Mørks Gade og hyldede derefter Gomez i overværelse af et stort publikum.

Han kom til Danmark i 2009, er dansk gift og bor i Aarhus, og han er en af 32 debutanter på KP19.

Kun 38 kunstnere med i alt 59 kunstværker slap igennem til udstillingen blandt de 334 kunstnere, som sendte 1683 værker ind.

KP19 og Spring19

Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13. Kunstnernes Påskeudstilling KP19 og Spring19. Kan ses til 24. april.

Censor talk 31. marts kl. 14-15 med Rene Schmidt.

39 kunstnere udstiller 59 værker på KP19. Tre kunstnere, Nour Fog, Lina Hashim og Johnny Schmidt Erbs, udstiller på Spring 19.

Annonce

Mystisk og søgende

De forholdsvis få værker giver god plads til præsentationen i en stor variation af videoer, performance, installation, skulptur og malerier på nederste etage i kunsthallen.

Sammen med KP19 viser Spring19 tre udvalgte yngre kunstnere, som er inviteret. Det er dygtige og talentfulde folk som Nour Fog, Lina Hashim og Johnny Schmidt Erbs.

Der var kamp om at blive kåret til vinder af KP19-prisen, som ud over æren giver 10.000 kroner, som er skænket af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Vi var med på en lytter, da de tre dommere fredag efter en flere timer lang seance afgjorde, hvem der skulle have titlen og pengene.

Med i opløbet var fire andre kunstnere, og først efter en intens finalediskussion var vinderen fundet.

- Den er søgende og udfordrende, sagde dommerne om "Inrejse", der er en video, hvor vi følger en flok mennesker, indvandrere, på rejse til et nyt område i en bus igennem forskellige landskaber.

- Den er tilpas mystisk, sagde Lisbeth Bachmann, og "det søgende er det gode ved den", bemærkede Jens Erik Sørensen.

- Den tør noget og er lidt fræk, og der en fin leg med materialer, mente Jesper Rasmussen.

- Den er en sampling af forskellige mediet, den arbejder med identitet. Hvem er vi, og hvad vil vi med verden, sagde Jens Erik Sørensen.

Annonce

De er solister

Med i opløbet var Grete Sieglers "Dukkehus", Clara Danmarks His'tory, et foto af et sort-hvidt par, Olivia Wilmanns skulptur af salt, stof og rustfrit stål samt Hannah Anberts performance "Sakralt arbejde" med karaokevideoer.

- Vi har valgt dem ud, fordi de er "solister". De kan stå alene uden at have alle de andre værker omkring sig, forklarede Jens Erik Sørensen.

Dommerne bemærkede selv, at de havde valgt forskellige generer: foto, video, performance og skulptur. Men ingen malerier, skønt der er en del af dem i udstillingen.

- Alle fem var værdige til at vinde, men vi måtte vælge et, bemærkede Jesper Rasmussen.

Værkerne kan ses til 24. april.

Dommerne på jagt efter det bedste værk på KP19. Fra venstre Lisbeth Bachmann, Jesper Rasmussen og Jens Erik Sørensen. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce