Annonce
Aarhus

Coranatest på Engdalskolen: Elever og personale bakker op om frivillig test

Engdalskolen har indrettet sit eget corona-testcenter, hvor Baha arbejder som poder. Skoleleder Anders Munthe er glad for, at hans elever og ansatte har nem adgang til at blive testet. Foto: Flemming Krogh
Ved at etablere teststeder på de enkelte folkeskoler, gør man det nemt for elever, lærere og andet personale at få lavet hyppige coronatests.

AARHUS: Der grines og leges på de grønne områder omkring Engdalskolen i Brabrand, hvor legepladsen og boldbanerne udenfor bliver brugt flittigt i denne tid.

Eleverne nyder tilsyneladende at være tilbage i vante rammer, hvor de kan mødes med deres kammerater i de enkelte klasser og deres lærere. De mindste årgange er i skole på fuld tid. Elever i 5. til 9. klasse må nøjes med at være i skole hver anden uge.


Annonce

- Jeg kan mærke, at børnene er meget glade for at være tilbage i skolen. De ved godt, at det kræver hyppige tests, hvis ikke, vi skal rammes af en positiv test.

Anders Munthe, skoleleder


Hyppige corona-tests er en forudsætning for, at det kan lade sig gøre. Og derfor har man indrettet eget testcenter på skolen, hvor elever, lærere og andet personale har nem adgang til at få taget en lyntest.

Ingen kan tvinges til at få taget en frisk test. Men opbakningen er stor fra såvel børn som ansatte.

- Jeg kan mærke, at børnene er meget glade for at være tilbage i skolen. De ved godt, at det kræver hyppige tests, hvis ikke, vi skal rammes af en positiv test. Derfor er både børn og personale indstillet på at blive testet to gange om ugen, forklarer skoleleder Anders Munthe, som naturligvis selv bruger det lille pop-up-testcenter, som er indrettet i et lokale, der ellers bliver brugt til musik og som depot.

Et af lokalerne på Engdalskolen er omdannet til corona-testcenter. Foto: Flemming Krogh

Enkelte er nervøse

For at undgå lange køer, som man oplever det andre steder i byen, hvor man kan få lave en lyntest uden tidsbestilling, har man lavet tidsskemaer for klasserne. Det sikrer, at eleverne undgår spildtid og nemt kan komme til.

Over middag er der ikke flere elever, der skal have en test hos Baha, der er ansat som poder.

Men et par af de ansatte står klar til at få en frisk test. Skolesekretær Lene Fuglesang er én af dem.

- Jeg skal til frisør i morgen, så jeg har brug for en frisk, negativ test, siger Lene Fuglesang, som ikke er nervøs.

Det oplever Baha ind imellem, at en elev kan være.

- Nogle elever synes det er ubehageligt at blive testet. Så snakker jeg lidt med dem, for at berolige dem. Det plejer at virke, forklarer poderen, som er glad for at testen med en vatpind få centimeter oppe i næsen - som har en sikkerhed på 60 til 70 procent - ikke er så slem.

Skolesekretær Lene Fuglesang på Engdalskolen får taget en frisk test. Foto: Flemming Krogh

Anders Munthe forventer, at der skal laves 1200 til 1400 tests om ugen, da der er omkring 700 personer, som skal testes to gange. Udover alle eleverne er der nemlig de ansatte fra skolens SFO, klubben, dagtilbuddet og tandplejen, der også kan have gavn af at have let adgang til at blive testet.

Snart indretter man et lokale mere på stedet, og så kan borgere i lokalområdet også bruge testcentret på skolen. På den måde får Baha flere kolleger. Hun forventer, at der kommer til at være fem podere i gang på samme tid, når det nye lokale står klart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce