Annonce
Østjylland

Cordtzs forsimplede analyser

Annonce

LÆSERBREV: Mon Thomas Cordtz, den konservative spidskandidat i Skanderborg Kommune, nogensinde er blevet fortalt, hvad den væsentligste faktor er, når man vil forudsige et barns resultater i skolen? Når man læser hans svar på vores ønske om at styrke folkeskolen økonomisk, bliver man i tvivl.

Men er du et barn af veluddannede, arbejdende, danske forældre i egen bolig, og er du samtidig så heldig, at dine forældre ikke er skilt, ja så har du langt større sandsynlighed for at klare dig godt i skolen, end børn der kommer fra mindre gunstige kår.

Derfor går den konservative spidskandidat også galt i byen, når han uden videre tillader sig at sammenligne karakterniveauerne i Skanderborg, Horsens, Silkeborg og Odder kommuner for så at konkludere, at skolernes økonomi ikke betyder noget. Skanderborg Kommune har en befolkning, der socioøkonomisk står stærkere, end de øvrige kommuners befolkninger, og blandt andet derfor klarer en stor del af vores elever sig så godt.

Vores elevernes gennemsnitlige præstation skal vi være glade for og stolte over! Men gennemsnittet siger intet om, om vi får alle børn og unge med - og det gør vi desværre ikke. I Skanderborg Kommune har vi eksempelvis en store gruppe af unge - 23 procent af en ungdomsårgang - som 6 år efter afsluttet 9. klasse ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. Når mere end hvert femte barn ikke gennemfører en eller anden form for ungdomsuddannelse i naturlig forlængelse af folkeskolen, bør det give stof til eftertanke i forhold til den økonomiske prioritering.

Vores ønske om at styrke folkeskolen økonomisk er da også funderet i langt mere end en politisk "automatik", som Thomas Cordtz ellers hævder. I denne uges Information slår tidligere økonomisk vismand og professor i økonomi Nina Smith eksempelvis til lyd for, at investeringer i dagtilbud og skoler er blandt de vigtigste vækstskabende faktorer i vort samfund. At investeringer i folkeskolen samtidig kunne gøre Skanderborg Kommune til en attraktiv bosætningskommune, er en helt anden sag.

Disse forhold håber vi, at Thomas Cordtz vil tænke over, før han næste gang kaster sig ud i et hurtigt angreb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce