Annonce
Aarhus

Corona: 30 studerende fra ét fakultet på universitetet testet positive den seneste uge

Hele 30 studerende fra BSS på Aarhus Universitet er den seneste uge testet positive for covid-19. Prodekan Per Andersen siger, at mange af de smittede har deltaget i fester ude i byen og kan have hentet smitten der. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Næsten hver femte i Århus, der blev testet positiv for Covid-19 den seneste uge er studerende fra fagene Jura og HA Almen på BSS på Aarhus Universitet.
Annonce

AARHUS: Af de 159 århusianere, der er testet positive for covid-19 den seneste uge, er op imod 30 studerende fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet.

De smittede kommer primært fra fagene Jura og HA Almen.


Mange af de smittede har deltaget i fester uden for campus, og vi kan ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem deltagelse i festerne og den efterfølgende covid-19 smitte

Per Andersen, prodekan Aarhus BSS


Det skriver prodekan for uddannelse på Aarhus BSS, Per Andersen, i et informationsbrev.

Han mener ikke, at de studerende nødvendigvis er blevet smittet på universitetet.

- Mange af de smittede har deltaget i fester uden for campus, og vi kan ikke udelukke, at der er en sammenhæng mellem deltagelse i festerne og den efterfølgende covid-19 smitte, lyder det fra prodekanen, der fortsætter:

- Derfor vil jeg opfordre til, at alle tænker sig ekstra godt om og viderefører den gode adfærd på campus i deres fritid. Det er et fælles ansvar mellem universitet og studerende, at vi med vores adfærd er med til at sikre, at den fysiske undervisning kan fortsætte i videst muligt omfang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce