Annonce
Aarhus

Corona aflyser international showcasefestival for børne- og ungeteater

Showcasefestivalen Danish+, der arrangeres af Teatret Gruppe 38, aflyses grundet coronavirus. Festivalen løber af stablen hvert andet år og præsenterer børne- og ungdomsteater for teateropkøbere fra hele verden. Den er et vigtigt udstillingsvindue for de danske producenter. Foto: Michael Svenningsen
Teateropkøbere fra hele verden skulle i maj have oplevet og indkøbt danske teaterforestillinger for børn og unge i Aarhus. Men ligesom mange andre større arrangementer ser festivalen Danish+ sig nødsaget til at aflyse.

AARHUS: Siden 2008 har showcasefestivalen Danish+, der er en form for salgsmesse for dansk børne- og ungdomsteater, hvert andet år vist internationale teateropkøbere fra en lang række nationer, hvad der foregår på den front i Danmark.

Men nu melder initiativtager og arrangør Teatret Gruppe 38, at man er nødt til at aflyse årets festival grundet coronapandemien.

Danish+ skulle have været afholdt i Aarhus 4.-6. maj 2020, og 60-80 opkøbere fra spillesteder og festivaler fra hele verden plejer at deltage. Derfor er showcasen en vigtig platform for eksporten af dansk scenekunst.

- Baseret på myndighedernes nuværende anbefalinger, de omfattende internationale rejserestriktioner og risikoen for, hvad et stort internationalt event på nuværende tidspunkt kan medføre af helbredsmæssige konsekvenser, ser vi desværre ingen anden udvej. Selvom vi selvfølgelig er enormt kede af at måtte aflyse, og de konsekvenser det må have for eksporten af dansk scenekunst, så er vores vigtigste prioritet selvfølgelig at gøre det bedste for vores internationale og lokale publikummer, for de deltagende kompagnier og kunstnere og for alle vores medarbejdere og frivillige, siger festivalens producent, Malene Cathrine Pedersen, i en pressemeddelelse.

Festivalen arbejder på nuværende tidspunkt på muligheder for at kunne varetage mødet mellem de danske kunstnere og de internationale opkøbere på alternative måder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Annonce