Annonce
Leder

Corona-boom: Skru op for den sunde fornuft

Jens W. Møller, redaktionschef, Århus Stiftstidende. Foto: Axel Schütt
Annonce

Bedst som vi gik og troede - og opførte os som om - at coronaen er godt og grundigt på retur, har vi fået lidt af et wakeupcall i Aarhus.

De nyeste tal for smittespedning afslører, at hver tredje af de senest smittede i Danmark bor i Aarhus. Her er smitten nu så udbredt, at hvis Aarhus Kommune var et selvstændigt land, så ville de danske myndigheder fraråde indrejse hertil. Gisp!

De oplysninger kalder på lynhurtig handling fra myndighedernes side. Og de ligger da heller ikke på den lade side. For at forebygge yderligere smitte begrænser Aarhus Kommune nu mulighederne for besøg på plejehjem og institutioner for socialt udsatte. Det er synd for alle dem, det rammer. Men uden tvivl et klogt skridt: Vi skal passe særligt på dem, der har særligt svært ved at passe på sig selv.

Politiet er også parat til at lægge en dæmper på vores muligheder for at stimle sammen ved at oprette nye og flere hotspots med forsamlingsforbud.

Og så venter en særlig indsats for at få stoppet smitten i det somaliske miljø, hvor coronaen er særligt udbredt. Altsammen udmærket.

Men er det nok? Nej.

Set med århusianske briller kunne det være fint med skrappere regler på en række områder. For eksempel ufravigeligt krav om mundbind i den kollektive transport og måske genindførelse af regler om, at man højst må være måske 10 sammen.


Ikke ret langt væk fra Aarhus vil det være svært at finde forståelse for nye generelle, nationale restriktioner i butikkerne, i busser og tog.


Men det er værd at huske, at andre steder i landet - også i kommuner ganske tæt på Aarhus - er der betydeligt færre smittede end i Aarhus C og nærmeste omegn. Så ikke ret langt væk fra byen vil det være svært at finde forståelse for nye generelle, nationale restriktioner i for eksempel butikkerne, i busser og tog og i folks omgang med hinanden.

Derfor er vi i Aarhus selv nødt til at stramme op. Vi må tage situationen mere alvorligt, end myndighederne kræver af og anbefaler danskerne som helhed.

I Aarhus skal vi i den kommende tid, indtil smitten er under kontrol igen, holde bedre afstand, samles færre, kramme mindre, bruge mere mundbind, vaske hænder grundigere og spritte oftere, end vi har gjort på det seneste. Vi skal med andre ord skrue ekstra op for den sunde fornuft i Aarhus. Det skylder vi hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce