Annonce
Aarhus

Corona bremser kendt julemarked i Aarhus: - Det gør rigtigt ondt at skulle skuffe vores mange kunder

Arrangør Rikke Kækel har længe forberedt afviklingen af Aarhus kunst- og Julemarked i Ridehuset i Aarhus. Nu må hun på grund af corona-restriktioner aflyse arrangementet, der har været en tilbagevendende begivenhed siden 1997. Foto: Axel Schütt
I lang tid har arrangør håbet at kunne gennemføre Aarhus kunst- og Julemarked. Men i kølvandet på myndighedernes seneste opstramninger af corona-restriktionerne må arrangementet i Ridehuset nu aflyses. Det betyder blandt andet, at standholdere ikke kan sælge og vise ting, som de har skabt i løbet af i år.
Annonce

AARHUS: Et af de mest velkendte julearrangementer i Aarhus er aflyst.

Siden 1997 har Ridehuset hvert år været hjemsted for Danmarks største kunsthåndværker- og julemarked, men corona-situationen tvinger arrangøren til at droppe afviklingen i 2020.

- Det traditionsrige julemarked ”Aarhus kunst- og Julemarked” ser sig nødsaget til at aflyse dette års marked grundet Covid-19. Vi er som marked underlagt forsamlingsforbuddet, og med den seneste udmelding fra myndighederne vil det ikke være muligt at gennemføre markedet, forklarer Rikke Kækel, der siden 2018 har stået for afviklingen af julemarkedet.

Årets udgave af ”Aarhus kunst- og Julemarked” var planlagt til af finde sted fra lørdag 21. november til søndag 20. december.

Arrangementet byder traditionelt på op til 200 kunsthåndværkere og masser af julehygge.

- Det gør rigtig ondt at skulle skuffe vores mange kunder. Men vi er mest trist på vegne af vores mange standholder. Mange har produceret ting hele året for at sælge deres ting på julemarkedet. Samt har set frem til at komme og vise og sælge deres ting, siger Rikke Kækel.

Annonce

Det vigtige samfundssind

I lang tid har Rikke Kækel arbejdet hårdt for at gennemføre ”Aarhus kunst- og Julemarked”.

- Der har været opbakning fra standholderne til at gennemføre markedet med vores gode og sikre tiltag, som skulle gøre det sikkert at bevæge sig ind på julemarkedet, fortæller hun.

Arrangøren og stadeholderne har arbejdet med tiltag som ensretning af ”salgsgaderne”, separat indgang og udgang, vagter, elektronisk tællesystem, standere med håndsprit, udlevering af gratis mundbind og standholder med eksempelvis visir.


Vi er overbevist om, at vi kunne have gennemført med stor sikkerhed og have givet alle en tryg og dejlig juleoplevelse. Men restriktioner er sådan nu og vi kan ikke vente længere med at aflyse.

Rikke Kækel, Aarhus kunst- og Julemarked


Ifølge Rikke Kækel er markedet vurderet til at høre under kategorien ”regler for forsamlingsforbud” - og ikke som et indkøbscenter eller forlystelse som eksempelvis Tivoli, der hører under ”regler for m2 ”.

- Vi er overbevist om, at vi kunne have gennemført med stor sikkerhed og have givet alle en tryg og dejlig juleoplevelse. Men restriktioner er sådan nu, og vi kan ikke vente længere med at aflyse. Selvom der måske skulle komme ændringer i restriktionerne. Derfor udviser vi samfundssind og kommer stærkt igen i 2021, understreger arrangøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce