Annonce
Aarhus

Corona eller ej: 2020 blev et godt år på boligmarkedet

Nicolinehus på Aarhus Ø er et eksempel på, hvor godt det går boligmarkedet. To tredjedele af de 180 boliger er solgt, halvandet år før byggeriet står færdigt. Nogle af dem til meget høje priser - og en enkelt kan kalde sig Jyllands dyreste lejlighed, efter at være solgt for næsten 24. mio. kr. Illustration: Aart Architects
Danbolig Aarhus City har netop solgt endnu en af de rigtig dyre lejligheder i Nicolinehus på Aarhus Ø. Pris 18,2 mio. kr. Hvad der tegnede til at blive et corona-kriseår er endt som et af ejendomsmæglerens bedste år nogensinde.

AARHUS: Da coronaen i marts holdt sit indtog, og Danmark blev lukket ned, holdt boligmarkedet vejret af frygt for, at coronakrisen ville sætte boligsalget i stå og sende priserne mod bunden, sådan som det skete under finanskrisen.

Birgitte Agerskov Bro, der er medindehaver af Danbolig Aarhus City på Bruuns Bro, mærkede efter nogle stille måneder på kontoret, at hun kunne ånde lettet ud.

- Når jeg nu ser tilbage på 2020, har det været et af vores bedste år nogensinde. Tidligere på året var folk mere tilbageholdne, så der har været et opsparet behov, siger ejendomsmægleren.

Annonce

Og det er ikke blot eksisterende boliger, der har været rift om på det seneste. Det gælder i høj grad også projektsalget – salget af boliger, der først står klar til indflytning om et år eller to.

Jyllands dyreste lejlighed

Danbolig Aarhus City solgte for få måneder siden en lejlighed i Nicolinehus på Aarhus Ø for næsten 24 mio. kr. Den højeste pris, der nogensinde er opnået for en lejlighed i Jylland.  Men så er der altså også tale om en bolig på 13. sal på omkring 320 kvadratmeter og med 240 kvadratmeter tagterrasse.

Lidt tidligere på året gik en bolig i samme byggeri for 18 mio. kr.

- Og nu har vi lige solgt en til 18,2 mio. kr. i Nicolinehus. Selv om der først er indflytning i sommeren 2022, er to tredjedele af byggeriet solgt allerede nu. Det er helt utroligt, siger Birgitte Agerskov Bro og fortsætter:

- De små lejligheder er der kun få tilbage af, og nu er vi for alvor ved at få hul på salget af de dyre. Jeg tror, det hænger sammen med, at folk er begyndt at tale om, at der med butikker, restauranter og en markedshal kommer liv i Nicolinehus.

Annonce

Fra villaliv til byliv

Der er for tiden få brugte boliger til salg. I 8000 Aarhus C er der lige nu totalt næppe meget mere end 300 boliger – eksisterende og projektlejligheder – til salg, mens efterspørgslen ikke er svundet tilsvarende ind.

- Jeg tror, vi er vidne til et mindre sceneskift i disse år. Flere bliver boende i byen også med børn. Og samtidig er tendensen med, at mange rykker fra villaen til byen, når børnene er flyttet hjemmefra, forstærket, siger Birgitte Agerskov Bro.

Det sidste er en af forklaringerne på, at projektsalget er alt andet end kollapset under coronakrisen.

Alene på Aarhus Ø er der flere end 800 projektlejligheder – alle med indflytning sommeren 2022 – på vej i Lighthouse, Nicolinehus og i klokketårnet og karréerne ved Bassin 7.

I Olav de Lindes Ship-byggeri er der indflytning i de 202 lejligheder i februar, marts og april 2021. Og her er der tæt på udsolgt. 177 boliger er der foreløbig solgt i Ship.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henrik Lind startede et globalt energieventyr i Smilets By: Nu omsætter flere virksomheder for milliarder

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen svarede nej tre gange i træk, da han blev spurgt om han var tilfreds med sit AGF-hold

Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Aarhus

Sorte belægninger, spindelvæv og gamle produktrester: Fastfood-gigant igen politianmeldt

Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Debat

Radikale har en klar plan: Afskaf iværksætterskatten - og styrk dansk økonomi

Debat

En lærer færdes på en møgbeskidt århusskole: Er der overhovedet en nedre standard for rengøring på byens skoler?

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Annonce