Annonce
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Professor og ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospitals afdeling for Infektionssygdomme spiller en af hovedrollerne i indsatsen for at bremse coronavirus i Danmark. Han følger den stigning, der i den seneste tid har været i smittetallene i især Aarhus og Skanderborg kommuner. Foto: Michael Svenningsen
På syv dage er der fundet 151 nye borgere med coronasmitte i de østjyske kommuner. Overlæge Lars Østergaard ser ingen grund til panik. Men han understreger, at tingene kan udvikle sig lynhurtigt. Forude venter der et udfordrende efterår.
Annonce

ØSTJYLLAND: 151 nye tilfælde af coronasmitte i Aarhus og nabokommunerne.

Det er status for de seneste syv dage, hvor især udviklingen i antallet af corona-ramte borgere i Aarhus og Skanderborg kommuner har taget en kedelig kurs.

Men hvor bekymrede skal vi være?

Det spørgsmål har avisen stillet professor og ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospitals afdeling for Infektionssygdomme.

- Her og nu ser jeg ingen tegn på, at situationen i det østjyske er ude af kontrol. Men vi kæmper med et uforudsigeligt virus, og tingene kan lynhurtigt udvikle sig. Det er altafgørende, at vi fortsat er i stand til at lave effektiv opsporing, teste og som borgere viser samfundssind og efterlever retningslinjer samt restriktioner, understreger Lars Østergaard.

Annonce

Succes eller fiasko

I løbet af de seneste syv dage er der i Aarhus og Skanderborg kommuner fundet 134 nye borgere med coronasmitte.

Målt i forhold til indbyggertal er Skanderborg Kommune det sted i Østjylland, hvor flest indbyggere indenfor perioden på syv dage har fået konstateret coronasmitte.


Jeg ser to scenarier for efteråret. Hvis vi lykkes godt, vil der opstå småudbrud, som vi kan bekæmpe og slå ned. Hvis vi ikke lykkes, så kan virus begynde at komme ud af kontrol.

Lars Østergaard, ledende overlæge


Den såkaldte incidens fortæller, at 35 af 100.000 Skanderborg-borgere er fundet syge med coronavirus. I Aarhus Kommune gælder det 32 af 100.000 borgere.

Hos sundhedsmyndighederne begynder alarmklokkerne at ringe, når en kommune har flere end 20 per 100.000 borgere smittede med coronavirus.

Lars Østergaard påpeger, at udbrud skal bremses med målrettet indsats.

- Jeg ser to scenarier for efteråret. Hvis vi lykkes godt, vil der opstå småudbrud, som vi kan bekæmpe og slå ned. Hvis vi ikke lykkes, så kan virus begynde at komme ud af kontrol. Det vil utvivlsomt føre til flere restriktioner, vurderer den ledende overlæge.

Indsatsen mod coronavirus favner bredt. Det understreger ledende overlæge Lars Østergaard, der opfordrer østjyderne til fortsat at vise samfundssind. Ifølge Lars Østergaard kan kampen mod virus kun lykkes ved et langt og fælles træk. Foto: Mette Mørk


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Aarhus

Østjyllands Politi nedlægger hotspot-områder i Aarhus

Annonce