Annonce
Aarhus

Corona hærger i København: Østjyder får længere ventetider på test

Da smittetrykket var stort, blev der lavet midlertidige testcentre i Gellerup blandt andet. Nu rykker kapaciteten fra Aarhus og Region Midtjylland til København. Det kan skabe længere ventetid.  Foto: Flemming Krogh
Borgerne i Region Midtjylland kan se frem til længere ventetid på corona-test. Kapaciteten skal rykkes til København, hvor smittetrykket er stort.
Annonce

AARHUS: Der er risiko for længere ventetid på corona-test i Aarhus og Region Midtjylland.

Et stort behov for at teste for covid-19 i Region Hovedstaden betyder, at der i den kommende tid bliver færre testtider til rådighed i resten af landet. Dermed kan der også opstå øget ventetid for raske personer, der gerne vil testes i Region Midtjylland.

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. Sagen er, at Statens Seruminstitut kan nå at analysere cirka 30.000 covid-19 test i døgnet, og det er derfor det antal daglige test, der fra nationalt hold bliver fordelt mellem landets regioner.


Lige nu er smittetrykket højt i særligt København og Odense, og derfor bliver indsatsen intensiveret i de områder. Det betyder, at vi i den kommende tid desværre nok må indstille os på, at der bliver ventetid, hvis man er symptomfri og vil testes for covid-19

Regionsrådsformand Anders Kühnau


Reglen er, at der skal testes mest, der hvor der smittes flest. Så da smittetrykket var højt i blandt andet Aarhus og Silkeborg, blev der skruet op for antallet af testtider i Region Midtjylland. I samme periode måtte de øvrige regioner derimod teste færre.

- Lige nu er smittetrykket højt i særligt København og Odense, og derfor bliver indsatsen intensiveret i de områder. Det betyder, at vi i den kommende tid desværre nok må indstille os på, at der bliver ventetid, hvis man er symptomfri og vil testes for covid-19, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Annonce

Frustration men også forståelse

Han siger, at han er klar over, at det kan være frustrerende, men han håber også på forståelse. Statens Seruminstitut arbejder løbende med at opjustere kapaciteten og bygger et nyt laboratorium ved siden af Aarhus Universitetshospital, netop for at kunne analysere endnu flere prøver.

- Men indtil det er klar, så er der to ting vi kan gøre: Vi kan hver især overveje en ekstra gang, om en test er nødvendig, hvis vi ikke er "nær kontakt" til en smittet, og så kan vi i Region Midtjylland sørge for, at de testtider vi har til rådighed, bliver fordelt så fornuftigt som muligt, siger Anders Kühnau.

Annonce

Syge kommer direkte til

Det øgede behov for at teste i hovedstadsområdet og den medfølgende risiko for ventetid i blandt andet Region Midtjylland får ingen betydning for personer med symptomer, patienter der skal indlægges med mere.

Den gruppe bliver henvist af egen læge og testet på hospitalerne. Analyserne står regionen også selv for.

Annonce

Du skal bestille tid

Kort sagt, kan du ikke længere gå ind i testcentrene i Aarhus eller andre steder i Region Midtjylland. Undtagen i Horsens.

Det vil sige, at den direkte indgang til testcentrene for gående uden tidsbestilling nu er sløjfet. Det var ellers en populær adgang til en hurtig test for mange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Podcast: En utrolig afslutning i Parken

Annonce