Annonce
Aarhus

Corona har hjulpet vandsporten: Medlemsboom og flere familier er med

Kenneth Enggaard Kristensen har fået mange til at bruge kabelbanen på Aarhus Ø. Her er han selv i gang. Foto: Axel Schütt
Aarhus Watersport Complex går mod strømmen i idræt: Nye medlemmer strømmer til
Annonce

AARHUS: Mens andre idrætsgrene og -klubber jamrer over coronaen, kan de på en måde glæde sig over den i vandsporten. Aarhus Watersport Complex har så mange medlemmer som aldrig før.

Klubben, der holder til i bassin 7 i nærheden af havnebadet på Aarhus Ø, har nu 438 medlemmer mod 411 sidste sæson, og det til trods for, at sæsonen i år er begyndt senere end sidste år.

Coronaen er forklaringen på den sene start, men den er også en del af forklaringen på, at flere er kommet til.

- På grund af coronaen har vi været nødt til at lave tidsbestilling. Vi kan have seks personer på banen i to timer ad gangen, og sådan har vi lavet det for, at folk ikke skulle stå i kø og for tæt på hinanden, siger Kenneth Enggaard Kristensen, der satte klubben i gang og nu er fastansat.

Annonce

Tidsbestilling fortsætter

Tidligere mødte brugerne uanmeldt op og måtte stå i kø, indtil der blev plads på banen.

- Netop det, at brugerne nu har et fast tidspunkt at komme på, og de ved, de har banen sammen med få andre, har fået flere til at komme, fortsætter Kenneth Kristensen.

Efter at der er slækket på restriktionerne og flere må være sammen ad gangen, har klubben bevaret tidsbestillingen på hjemmesiden, og det fortsætter.

Annonce

Alle bruger stor rampe

Han konstaterer også, at blandt de nye medlemmer er mange familier - fædre og mødre med deres børn, som har gjort det til en fælles oplevelse at dyrke sporten på vandet.


Næste år kommer vi med nye ting. Banen har i alt syv ramper, og der kommer flere.

Kenneth Enggaard Kristensen


Klubben er i rivende udvikling og forbedrer konstant forholdene både ved og på vandet.

En af de nye ting i år er en 32 meter lang rampe, som egentlig var tiltænkt de mere erfarne.

- Men det viser sig, at alle bruger den. Hver enkelt finder sin måde at udnytte den lange rampe på, siger Kenneth Kristensen.

Annonce

Flere ramper på vej

Sæsonen varer september ud og slutter med klubmesterskabet den første weekend i oktober, men den fortsætter på land med aktiviteter ved saunaen.

- Til næste år kommer vi med nye ting. Banen har i alt syv ramper, og der kommer flere næste år, men vi har også andet på programmet. Foreningen og stedet skal til stadighed udvikles. Vi får også brug for flere frivillige. I år har vi 29 og regner med at få brug for 40 næste sæson, siger Kenneth Kristensen.

Alle aldersklasser morer sig på kabelbanen. Foto: Flemming Krogh

Kabelbaner

I Danmark er der kabelbaner i Aalborg, Herning, København, Hvide Sande, Thisted og Rønbjerg,

Aarhus Watersport Complex lavede den første bane i Aarhus i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Podcast: En utrolig afslutning i Parken

Annonce