Annonce
Aarhus

Corona kan påvirke saltningen af veje i Aarhus Kommune

Endnu har vi ikke haft sne kun spejlglatte veje og stier. Aarhus Kommunes vinterberedskab salter på livet løs, men kan blive tvunget til at prioritere, hvis beredskabet rammes af corona. Arkivfoto: Kim Haugaard
Kommunens vinterberedskab salter og bekæmper glatte veje, stier og fortov, som de plejer. Men rammes beredskabet af corona, kan det blive nødvendigt at prioritere.
Annonce

AARHUS: Tirsdag morgen dækkede et tykt lag is de fleste biler, og der var meldinger om spejlglatte veje i det meste af Østjylland.

Derfor havde Aarhus Kommunes vinterberedskab også travlt med at salte glatte veje, stier og fortov, som de plejer.

Men det kan ændre sig - for der er en risiko for, at serviceniveauet ikke kan opretholdes, hvis medarbejderne rammes af corona.

- Selv om vi overholder alle restriktioner og lige nu har et aktivt beredskab, er vi nødt til at forholde os til den risiko, at vores medarbejdere kan blive ramt af corona. Er uheldet ude, står vi i en situation, hvor det er nødvendigt at prioritere i vores snerydning og saltning, udtaler Kim Gulvad Svendsen, driftschef, Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

- Situationen kan hurtigt ændre sig, og derfor opfordrer vi aarhusianerne til at holde sig opdateret, inden de bevæger sig udendørs under frost og sne.

Annonce

Nødberedskab af hjemsendte

Vinterberedskabets prioritering vil følge de klassificeringer, der allerede er i forhold til veje, stier og fortov. Klasse 1 veje og stier prioriteres først og herefter klasse 2 og 3.


Selv om vi overholder alle restriktioner og lige nu har et aktivt beredskab, er vi nødt til at forholde os til den risiko, at vores medarbejdere kan blive ramt af corona.

Kim Gulvad Svendsen, driftsche, Teknik og Miljø


Århusianere kan holde sig opdateret om situationen på aarhus.dk/vintertrafik og Facebook-siden ”Trafik i Aarhus”, ligesom Aarhus Kommune fortsat informerer via P4 Østjylland og trafikinfo.dk.

Teknik og Miljø er i gang med at afsøge, om der i andre dele af Aarhus Kommune findes hjemsendte medarbejdere med de nødvendige kompetencer, der kan understøtte vinterberedskabet, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Podcast: En utrolig afslutning i Parken

Annonce