Annonce
Aarhus

Corona-krisen gør ondt i rejsebranchen: Men rejsebureau i Aarhus finder masser af håb i Svalbard og Mols

Ruby Rejser med direktør Mads Bygballe Christiansen i spidsen har allerede erfaringer med aktive ferier på Svalbard. Nu satses der på at gøre den norske ø-gruppe til et hit blandt de gæster, der i stor stil må aflyse rejser til sydligere himmelstrøg. Pressefoto 
Mange rejsearrangører døjer med likviditetsproblemer. I Aarhus har Ruby Rejser valgt en offensiv strategi med øget fokus på blandt andet ferierejser til Svalbard og smukke egne i Danmark. Rejseselskabet har nu eget fly til at fragte gæster til Svalbard.
Annonce

AARHUS: En pakkerejse til Svalbard eller en vandreferie i Mols Bjerge.

Med den slags tilbud forsøger Ruby Rejser i Aarhus at vriste sig fri af rejsebranchens nedtur i kølvandet på corona-krisen.

- Det har været en hård tid, og vi har været nødt til at opsige 20 procent af vores medarbejdere, mens de resterende er gået ned i tid. Derfor er jeg også ekstra stolt over, at vi alligevel har formået at handle hurtigt på regeringens udmeldinger og gæsternes efterspørgsler, så vi kan få sendt folk på sommerferie til nye destinationer. Heldigvis er vores nye rejser blevet taget virkelig godt imod af vores gæster, siger Mads Bygballe Christiansen, direktør i Ruby Rejser.

Før corona-epidemien var Ruby Rejser klar til at afvikle over 15.000 aktive ferier i Europa i løbet af året. Men mange af ferierejserne er aflyst, så rejsebureauet i Aarhus har været nødt til at tilbagebetale 20 millioner kroner til gæsterne.

Krisen har kostet en tilbagegang på 40 procent. Alt taget i betragtning er Mads Bygballe Christiansen dog tilfreds.

- Vi har været ekstremt agile og omstillingsparate, hvilket betyder, at vi har kunnet producere nye rejser mere eller mindre fra dag til dag, siger han.

Annonce

Pres på likviditeten

Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer står for omkring 70 procent af den samlede omsætning i den danske rejsebureaubranche.

Brancheforeningen har lavet en undersøgelse, der afslører store problemer med likviditeten hos mange rejsebureauer. Tallene viser, at ud af de 67 deltagende i undersøgelsen, svarer over 80 procent, at de har brug for en yderligere hjælpepakke for perioden frem til 31. august 2020 for at kunne overleve.

Samtidig svarer 70 procent af de adspurgte rejsebureauer, at en manglende støtte til rejsebureauerne i de kommende måneder med sikkerhed vil indebære opsigelse af medarbejdere.

I Ruby Rejser er der midt i krisen fokus på muligheder frem for begrænsninger. Det betyder eksempelvis, at rejseselskabet nu har sat sit eget fly ind på rejsen til Svalbard med en direkte afgang fra Aalborg til Longyearbyen.

Udover pakkerejsen til Svalbard har Ruby Rejser også udviklet en række kør-selv-ferier i Norge.

- Det har været vigtigt for os at have noget nyt at tilbyde de mange gæster, der ringer ind og vil ombooke deres sommerferie, siger Mads Bygballe Christiansen.

Annonce

Populære Danmark

Corona-krisen har også fået Ruby Rejser til at øge fokus på feriemuligheder i Danmark.

Rejseselskabet har indenfor få uger lavet både gruppeture med rejseleder og individuelle rejser i Danmark. Det er eksempelvis muligt at tage på vandreferie på Sydfyn og i Mols Bjerge eller at lufte cyklen i Nordsjælland, Østjylland eller på Fyn.

Mads Bygballe Christiansen fra Ruby Rejser har opsagt hver femte medarbejder på grund af corona-krisen. Men han er stærkt fokuseret på at finde nye muligheder i et rejsemarked, der lider under rejserestriktioner. Pressefoto: Michael Bygballe

- Heldigvis har vi kunnet videreudvikle på de koncepter og rejseformer, som vi havde i forvejen. De aktive ferier i Danmark er et godt supplement til vores eksisterende rejser, og interessen har vist sig at være enormt høj. Så det er helt sikkert produkter, som vi fortsat vil satse på i fremtiden, vurderer Mads Bygballe Christiansen.

Også andre danske rejsearrangører har tænkt nyt i forbindelse med corona-krisens konsekvenser for danskernes feriemuligheder.

Avisen har tidligere fortalt om Århus Charter, der nu satser på rejser til Island og Færøerne i stedet for til Kreta, Sivota, Cypern og Madeira.

Kort om Ruby Rejser

I 1974 begyndte Ruby Rejser med at arrangere skirejser for studerende på Aarhus Universitet.

I 1984 kom der også cykelferier på menuen og senere har vandreferier og cykelkrydstogter fulgt trop. 

I 1995 blev Ullers Vandrerejser indlemmet i Ruby Rejser. Senere har Ruby Rejser overtaget yderligere tre andre rejsearrangører.

Ruby Rejser blev i 2015 en del af virksomheden Sunway Group. Sunway Group ejer flere forskellige rejsebureauer. Mads Bygballe Christiansen er direktør.

I dag har Ruby Rejser 14 ansatte på kontoret med adresse på Europaplads i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce