Annonce
Aarhus

Corona-krisen koster dyrt: Århusiansk is-succes opgiver amerikansk eventyr

Paradis Is blev grundlagt i Aarhus tilbage i 2000. Arkivfoto: Axel Schütt
Paradis Is nåede at ekspandere til 14 butikker og en isfabrik i USA, før eventyret bristede. Corona-krisen får skylden for et elendigt resultat i 2019, som betyder, at kæden lukker alle aktiviteter i USA.
Annonce

AARHUS: Ambitionerne var store, da Paradis Is - efter at have etableret sig med butikker i de fleste store byer i Danmark - gik ind på det amerikanske marked. Langsomt, men sikkert åbnede Paradis Is nye butikker i Californien. Blandt andet åbnede kæden i 2018 seks nye butikker i Los Angeles og længe så USA-eventyret ud til at ende lykkeligt.

Nu har corona-krisen i imidlertid sendt flere af kædens butikker i knæ og som konsekvens deraf opgiver Paradis Is det amerikanske eventyr.

Det fortæller formand Jan Steenhard til dagbladet Børsen.

- Vi kan ikke mere. Man har altid et håb og altid lyst til at tænke, at det kan vi vende. Men engang imellem er nok bare nok. og det har var nok, siger Jan Steenhard til Børsen.

Paradis Is lukker dermed alle kædens 14 butikker i USA selskabets amerikanske isfabrik bliver sat til salg.

Børsen fortæller endvidere, at Jan Steenhard vil forsøge at sælge rettighederne til at drive butikkerne under Paradis-brandet i USA.

Paradis Is er presset af et historisk dårligt regnskab for 2019, der endte i et underskud på 27 millioner kroner. Underskuddet betyder ifølge Børsen, at selvskabets egenkapital er negativ med et minus på 20,6 millioner kroner.

Annonce

Det begyndte i Aarhus

Paradis Is blev grundlagt i Aarhus i 2000 af Thor Thorøe.

10 år efter solgte han Paradis Is til kapitalfonden Executive Capital. På det tidspunkt bestod kæden af 27 isbarer i Danmark og en i Californien.

Ud over velsmagende is er Paradis Is også kendt for lange, lange køer som følge af gratis is, når issæsonen begynder og butikkerne åbner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Podcast: En utrolig afslutning i Parken

Annonce