Annonce
Aarhus

Corona lagde gymnasier ned: Nu er de på vej tilbage

Cirka halvdelen af klasserne på Aarhus Handelsgymnasium i Viby er tilbage. Pressefoto
På både Marselisborg Gymnasium og Aarhus Handelsgymnasium i Viby er eleverne på vej tilbage til en mere normal dagligdag, efter at begge steder i sidste uge måtte sende alle elever hjem til fjernundervisning. På to andre gymnasier lysner det også.

AARHUS: Knap var efterårsferien overstået, før coronasmitten lagde to århusianske gymnasier ned. 21. oktober meddelte både Marselisborg Gymnasium og Aarhus Handelsgymnasium i Viby, at man havde sendt samtlige elever hjem til fjernundervisning på grund af corona-smittede elever. På Marselisborg var der fundet 12 smittede, mens handelsgymnasiet havde registreret 17 nye smittede.

En lille uges tid efter er normaliteten så småt ved at vende tilbage begge steder.

- Vi vender tilbage onsdag på fuldt blus, meddeler rektor på Marselisborg Gymnasium Kirsten Skov.

Annonce

Ved samme lejlighed bliver de elever, der endnu ikke er testet for corona, testet. Den mulighed opstår, når et af Region Midtjyllands mobile testcentre kommer forbi gymnasiet.

- Vi skal være sikre på, at alle elever er blevet testet og ved samme lejlighed tester vi også medarbejdere, siger Kirsten Skov.


Når cirka tre fjerdele af en klasse kan fremvise en negativ coronatest, kan den enkelte klasse vende tilbage. Indtil da står den på fjernundervisning

Anette Lind, rektor Aarhus Handelsgymnasium i Viby


På Aarhus Handelsgymnasium i Viby, der sendte 1.100 elever hjem til fjernundervisning, vendte 19 af de i alt 39 klasser tilbage tirsdag. Resten - forventer rektor Anette Lind - kommer tilbage drypvis i takt med, at eleverne kan fremvise fremvise negative test.

- Når cirka tre fjerdele af en klasse kan fremvise en negativ coronatest, kan den enkelte klasse vende tilbage. Indtil da står den på fjernundervisning, forklarer Anette Lind.

Tirsdag er eleverne på handelsgymnasiet blevet testet af Region Midtjyllands mobile testcenter.

2. og 3. g'ere på vej tilbage

Andre århusianske gymnasier er også ramt af coronaen - men har dog kunnet opretholde undervisningen i et vist omfang. Værst smitteramt var Århus Statsgymnasium, hvor rektor Dorte Fristrup fredag i sidste uge måtte sende alle 2. og 3. g'erne hjem.

Det skete, efter at der var registreret 18 smittede på gymnasiet efter efterårsferien.

Torsdag vender 2. og 3. g'erne tilbage til Århus Statsgymnasium efter at have modtaget fjernundervisning på grund af coronasmitten. Arkivfoto: Flemming Krogh

- Vi kan nu se, at vi har styr på smittekæderne og -spredningen, forklarer rektor på Århus Statsgymnasium.

Derfor vender 2. og 3. g'erne tilbage fra torsdag.

På Viby Gymnasium har coronaen ramt knapt så hårdt. I øjeblikket modtager fire klasser hjemmeundervisning.

- Så sammenlignet med andre gymnasier i Aarhus er vi sluppet nådigt, siger rektor Lone Sandholdt Jacobsen.

Det er planen, at to at de hjemsendte klasser vender tilbage senere på ugen, mens de resterende to først forventes tilbage i næste uge.

Annonce

Smittet i ferien

Flere af rektorerne fortæller, at de langt hovedparten af de smittede ikke er smittet i forbindelse med undervisningen. Håbet er, at der kommer lidt mere styr på coronaen, efter at hverdagen er vendt tilbage oven på en uges efterårsferie, hvor eleverne har været uden for de daglige rammer og derfor har mødtes med andre end deres sædvanlige omgangskreds.

Viby Gymnasium har måttet sende i alt fire klasser hjem. To forventes tilbage i denne uge, mens to først er tilbage i næste uge. Arkivfoto: Axel Schütt

Også Aarhus Katedralskole og Egå Gymnasium måtte i sidste uge sende klasser hjem.

Stigningen i antallet af corona-smittede i Aarhus Kommune har især ramt de unge. Derfor bad Aarhus Kommune i sidste uge alle unge mellem15 og 24 år om at lade sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce