Annonce
Sport

Corona-overblik: Fodbolden står stille

Silkeborg og AGF tørnede sammen mandag aften. Den sidste Superliga-kamp foreløbigt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Verdens mest populære sport er sendt til tælling. Avisens bringer dig her et overblik over situationen rundt i verden.

FODOLD: Her en række nedslag fra den aktuelle situation rundt i verden:

* Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddelte 13. marts, at alle kampe i Champions League og Europa League i den kommende uge er udsat på ubestemt tid.

*Uefa har indkaldt alle 55 medlemslande til et videomøde tirsdag 17. marts omkring den øjeblikkelige spredning af coronavirus og dens betydning for Champions League, Europa League og sommerens EM.

* Alle fodboldkampe i Superligaen, 1. og 2. division er aflyst i de kommende to uger. Spillerne fra flere superligaklubber er sendt hjem og skal selvtræne.

* Herrelandsholdets kampe 27. marts mod Færøerne i Herning og 31. marts mod England på Wembley aflyses begge som følge af spredningen af coronavirus.

*Danmarksserien er aflyst frem til 29. marts, mens ungdomsligaerne for U15, U17, U18 og U19 også er udsat de kommende to uger. Fire danske ungdomslandsholds deltagelse i UEFA Elite Round er desuden aflyst.

* Det engelske ligaforbund EFL har 13. marts besluttet at suspendere Premier League frem til 3. april. Arsenal-manager Mikel Arteta er testet positiv for coronavirus. Chelseas Callum Hudson-Odoi er også smittet.

* De bedste tyske fodboldrækker er supenderet på ubestemt tid. En Paderborn-spiller er testet positiv for corona. Det samme er flere spillere i Hannover og Nürnberg fra 2. Bundeliga.

* De kommende to spillerunder i den bedste spanske fodboldrække er udsat. Pokalfinalen mellem Real Sociedad og Athletic Bilbao er udsat på ubestemt tid. Valencia-spilleren Ezequiel Garay blev som den første i La Liga testet positiv med corona. Søndag fulgte fire holdkammerater efter. Hele Real Madrids trup er i karantæne efter en basketball-spiller fra klubben er testet positiv for corona.

* I Italien er alle kampe suspenderet til 3. april. En række spillere er blevet testet positiv for coronavirus blandt andre Sampdoria-angriber Manolo Gabbiadini, Sampdoria-midtbanespilleren Albin Ekdal, Juventus-forsvarer Daniele Rugani og Fiorentina-angriberen Dusan Vlahovic.

* De to bedste franske fodboldrækker er afbrudt på ubestemt tid. Pokalfinalen 4. april mellem PSG og Lyon er udsat.

* Den bedste amerikanske fodboldrække, Major League Soccer (MLS), har aflyst alle kampe i 30 dage.

* EM-playoffkampe mellem Slovakiet og Irland samt Norge og Serbien 26. marts spilles uden tilskuere.

* Asiatiske VM-kvalifikationskampe programsat i marts og juni udsættes.

* De første kampe i den sydamerikanske VM-kvalifikation, der skulle være spillet i slutningen af marts, er udskudt på ubestemt tid.

* Det Sydamerikanske Fodboldforbund (Conmebol) har aflyst næste runde af Copa Libertadores, der er Sydamerikas pendant til Champions League i Europa.

* Kvartfinalerne i den svenske pokalturnering er udsat. Det er uvist, hvorvidt det er muligt at gennemføre sæsonstartet på Allsvenskan 4. april.

* Al professionel fodbold i Norge udskydes frem til 15. april.

* Schweiz, Holland, Skotland, Polen, Østrig, Tjekkiet, Irland, Island, Nordirland, Wales, Belgien og Portugal har sat al fodbold på pause. I Tyrkiet, Rumænien, Tjekkiet, Ukraine, Rusland, Grækenland og Bulgarien skal alle kampe spilles uden tilskuere.

* De nationale turneringer i Japan, Kina og Sydkorea er indstillet. I Australien er der spillet kampe henover weekenden, men mandag beslutter man, hvad der skal ske fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce