x
Annonce
Kultur

Corona-ramt festival flytter online

Jannik Broz plejer at kunne samle tegneglade unge fra hele landet i Horsens til den årlige tegnefestival - men ikke i år på grund af coronavirussen. Nu går festivalen online i stedet. Arkivfoto: John Randeris
Horsens Billedskole lancerer Tegnefestival TV som erstatning for det festival-fællesskab, virusplagen ødelagde i år.

Horsens: Billedskolen i Horsens måtte tidligere på måneden vinke farvel til årets udgave af Tegnefestival og DM i Tegning. Nu er arrangørerne af den lokale festival imidlertid klar med en "modkur", som kan give de mange deltagere fra hele landet en smule af den festival-oplevelse, de er gået glip af.

Sammen med sin sponsor Spar Nord Fonden går billedskolen online og lancerer konceptet Tegnefestival TV, oplyser skole- og festivalleder Jannik Broz.

- Vi er stadig enormt ærgerlige over, at vi blev nødt til at aflyse Tegnefestival og DM i Tegning som følge af Sundhedsstyrelsens og regeringens skærpede anbefalinger i forhold til coronavirus. Ikke mindst fordi en hel masse kreative børn og unge havde set frem til at deltage ved ugens forskellige arrangementer. Nu sidder de derhjemme og savner et kreativt fællesskab. Det giver vi dem med Tegnefestival TV, siger han.

Annonce
Med Tegnefestival TV fremskynder Billedskolen Horsens nogle af de digitale aktiviteter, som oprindeligt lå længere ude i fremtiden, oplyser Jannik Broz. Blandt andet afsættes der penge til honorering af professionelle tegneres og illustratorers værker, der kommer til at indgå i tegneopgaver på Tegnefestival TV. Det tiltag var oprindeligt ikke en del af planen, men det giver god mening i disse tider, forklarer han. Arkivfoto: John Randeris

Nye opgaver og live-sendinger

Ideen er at præsentere de tegneglade børn og unge for lærerige og inspirerende tegneopgaver, som kan løses hjemmefra, uddyber festivallederen i en pressemeddelelse.

"Fra den 24. marts og på ubestemt tid kan børn og unge tirsdag-lørdag glæde sig til en ny tegneopgave hver formiddag. Opgaverne frigives på Facebook-siden Tegnefestival/DM i Tegning og på Instagram-profilen @tegnefestival. Alle, der tegner med, opfordres til at uploade et foto af deres tegning i kommentarfeltet på Facebook-opslaget. Dermed kan alle interesserede lade sig inspirere af hinanden og samtidig få følelsen af at være en del af et kreativt fællesskab," skriver han om Tegnefestival TV.

Her kan seerne løbende også kan se live-sendinger og få feedback på de opgaver, de bliver stillet. Første feedback-runde er torsdag kl. 14, og 31. marts er der live-sending om character-tegning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce