Annonce
Kultur

Corona-ramt festival flytter online

Jannik Broz plejer at kunne samle tegneglade unge fra hele landet i Horsens til den årlige tegnefestival - men ikke i år på grund af coronavirussen. Nu går festivalen online i stedet. Arkivfoto: John Randeris
Horsens Billedskole lancerer Tegnefestival TV som erstatning for det festival-fællesskab, virusplagen ødelagde i år.
Annonce

Horsens: Billedskolen i Horsens måtte tidligere på måneden vinke farvel til årets udgave af Tegnefestival og DM i Tegning. Nu er arrangørerne af den lokale festival imidlertid klar med en "modkur", som kan give de mange deltagere fra hele landet en smule af den festival-oplevelse, de er gået glip af.

Sammen med sin sponsor Spar Nord Fonden går billedskolen online og lancerer konceptet Tegnefestival TV, oplyser skole- og festivalleder Jannik Broz.

- Vi er stadig enormt ærgerlige over, at vi blev nødt til at aflyse Tegnefestival og DM i Tegning som følge af Sundhedsstyrelsens og regeringens skærpede anbefalinger i forhold til coronavirus. Ikke mindst fordi en hel masse kreative børn og unge havde set frem til at deltage ved ugens forskellige arrangementer. Nu sidder de derhjemme og savner et kreativt fællesskab. Det giver vi dem med Tegnefestival TV, siger han.

Med Tegnefestival TV fremskynder Billedskolen Horsens nogle af de digitale aktiviteter, som oprindeligt lå længere ude i fremtiden, oplyser Jannik Broz. Blandt andet afsættes der penge til honorering af professionelle tegneres og illustratorers værker, der kommer til at indgå i tegneopgaver på Tegnefestival TV. Det tiltag var oprindeligt ikke en del af planen, men det giver god mening i disse tider, forklarer han. Arkivfoto: John Randeris
Annonce

Nye opgaver og live-sendinger

Ideen er at præsentere de tegneglade børn og unge for lærerige og inspirerende tegneopgaver, som kan løses hjemmefra, uddyber festivallederen i en pressemeddelelse.

"Fra den 24. marts og på ubestemt tid kan børn og unge tirsdag-lørdag glæde sig til en ny tegneopgave hver formiddag. Opgaverne frigives på Facebook-siden Tegnefestival/DM i Tegning og på Instagram-profilen @tegnefestival. Alle, der tegner med, opfordres til at uploade et foto af deres tegning i kommentarfeltet på Facebook-opslaget. Dermed kan alle interesserede lade sig inspirere af hinanden og samtidig få følelsen af at være en del af et kreativt fællesskab," skriver han om Tegnefestival TV.

Her kan seerne løbende også kan se live-sendinger og få feedback på de opgaver, de bliver stillet. Første feedback-runde er torsdag kl. 14, og 31. marts er der live-sending om character-tegning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce