Annonce
Aarhus

Corona-skeptikere mødes: Helt forkert at lukke landet ned

Der er stille foran Musikhuset og i resten af Danmark på grund af de skrappe corona-restriktioner. Dem er bevægelsen Aarhus Vågner stærkt kritisk overfor. Derfor holder den på fredag et offentligt møde med to corona-skeptikere. Foto: Flemming Krogh
Sammenslutningen Aarhus Vågner holder møde med to coronaskeptikere som talere. Den ene er overlæge ved Aalborg Universitetshospital.

AARHUS: Statsminister Mette Frederiksen valgte forkert strategi, da hun på et pressemøde 11. marts varslede en omfattende nedlukning af landet.

Det er Martin Reiter fuldstændig overbevist om.

- Man har talt så lidt om konsekvenserne af nedlukningen, men det kommer til at få store konsekvenser mange år frem. Psykiske, sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser. Især overfor de små- og mellemstore virksomheder, siger Martin Reiter.

Annonce

Han er repræsentant for bevægelsen Aarhus Vågner, der hver fredag mødes på Rådhuspladsen til "larmedemonstrationer", hvor de slår på gryder og kasseroller for at demonstrere mod den corona-politik, regeringen fører.

På fredag forsøger Aarhus Vågner sig med noget andet end demonstrationer. Bevægelsen afholder et møde i FO-byen i Frederiksgade for at sætte fokus på konsekvenserne af regeringens corona-politik.

De to oplægsholdere er Kim Varming, overlæge i klinisk immunologi ved Aalborg Universitetshospital, og Charlotte Danefeld, forfatter til bogen Corona Syndromet.

På en anden planet

Som titlen antyder, er Charlotte Danefeld corona-skeptiker. Men tror man, at Kim Varming er inviteret, fordi han repræsenterer lægevidenskaben og dens konklusioner og anbefalinger, tager man fejl. Temmelig meget fejl.

Kim Varming har blandt andet gjort sig bemærket ved at skrive på Twitter, at 80-90 procent af danskerne er immune over for covid-19. Som han ikke mener, er mere alvorlig end en almindelig influenza.

Det er ikke første gang, Kim Varming er uenig i de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger.

I 2016 hævdede han, at der ikke var videnskabelige beviser for, at HPV-vaccine beskytter mod livmoderhalskræft. Det fik daværende faglig direktør ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak til at sige til TV2:

- Jeg ved ikke, hvilken planet, han sidder på, men det er hvert fald ikke jorden. Han har ikke sin etik i orden.

Corona-skeptikere mødes

Mødet med Charlotte Danefeldt og Kim Varming foregør i Maritza Salen, FO-byen, Frederiksgade 78C fredag 29. januar kl. 19.00-21-00.

Det koster 100 kr at deltage. Da der på grund af afstandskrav kun er plads til cirka 40 deltagere, er tilmelding nødvendigt. Skriv til martinreiter8740@protonmail.dk eller ring/sms til 61673865.

Der er håndsprit i lokalet. Arrangøren oplyser, at Østjyllands Politi har tilladt mødet trods forbuddet mod så stor en forsamling, fordi det er et "meningsbefordrende arrangment. Men det oplyses også, at politiet overvejer at skærpe afstandskravet voldsomt.

Det har ikke været muligt at få bekræftet hos Østjyllands Politi, at politiet har tilladt mødet. Ej heller, at politiet overvejer skærpede afstandskrav.

Annonce

Sygdomsskræmmebillede

Charlotte Danefeld, der er fra Skive, drev virksomheden Oplevelsesfabrikken Aps, der gik konkurs, da den tabte hele sin omsætning på grund af corona.

Hun satte sig ned og skrev bogen Corona Syndromet.

På sin hjemmeside skriver Charlotte Danefeld om sin bog:

"Efter at have fået skyllet sit livsgrundlag væk med Corona-bølgen på blot et øjeblik, satte Charlotte Danefeld sig for at undersøge meningen med det samlede sæt af konsekvenser og det sygdomsskræmmebillede, vi får præsenteret, som ikke følges op af virkeligheden."

- Bogen er en database af videnskab, der taler for noget helt andet, end vi bliver præsenteret for i vores mainstream-medier, siger Charlotte Danefeld i et interview på Youtube.

Annonce

Corona-annonce var for meget

Køber man Charlotte Danefelds bog, giver man et beløb til den coronaskeptiske Frihedsbevægelsens Fællesråd, der har fået afvist en annonce i to af de såkaldte mainstream-medier, nemlig Politiken og Berlingske.


Den sætning er problematisk at bringe, også i en annonce. Den er ikke faktuelt godtgjort, og jeg mener simpelthen, at det er forkert

Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, til Journalisten


I annoncen skriver Frihedsbevægelsens Fællesråd, at sundhedsministeren har ført befolkningen og Folketinget bag lyset, og at:

”Påstanden om, at Covid-19 udgør en alvorlig trussel mod folkesundheden eller samfundet som helhed er en indtil videre ikke underbygget konspirationsteori.”

Det var for meget for Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen.

- Vi afviser virkelig sjældent annoncer. Men som ansvarshavende er jeg også ansvarlig for indholdet i annoncer, og den sætning er problematisk at bringe, også i en annonce. Den er ikke faktuelt godtgjort, og jeg mener simpelthen, at det er forkert, siger Tom Jensen til Dansk Journalistforbunds fagblad, Journalisten.

Det hører med til historien, at Ekstra Bladet, BT og Jyllands-Posten godt ville bringe annoncen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce