Annonce
Aarhus

Corona-smitte stopper prøver på Den Jyske Opera

Coronasmitten har bredt sig i Den Jyske Opera, hvor flere sangere og andre medarbejdere er testet positive hen over den seneste uge, oplyser Operachef Philipp Kochheim, Den Jyske Opera, i en pressemeddelelse. Foto: Kim Haugaard
Flere sangere og andre medarbejdere på Den Jyske Opera er testet positive for corona den seneste uge. Alle der er med i produktionen af operaen Rigoletto er sendt i hjemmekarantæne.
Annonce

AARHUS: Nogle sangere og andre medarbejdere på Den Jyske Opera er testet positive for corona. De smittede er tilknyttet produktionen af operaen Rigoletto, der efter planen har premiere 9. oktober. Forberedelserne til Rigoletto er indtil videre sat i bero.

Det oplyser Den Jyske Opera i en pressemeddelelse.

Operaen oplyser ikke, hvor mange af medarbejderne, der er testet positive, men fortæller, at det første positive testresultat kom 19. september, hvorefter medarbejderne har været i hjemmekarantæne og er blevet testet. Nogle af dem, der siden er testet positive, har ingen symptomer, mens andre har.

Den Jyske Opera oplyser, at den har en striks teststrategi, hvor medarbejderne testes hyppigt for at fange eventuel coronasmitte, og det er denne teststrategi, der har fanget udbruddet i optakten.

Annonce

Premiere som planlagt

Forventningen er, at Rigoletto som planlagt har premiere 9. oktober. Fra 28. november skal forestillingen på danmarksturné.

Rollerne på Rigoletto deles af to sangerhold, der synger på skift på danmarksturnéen. Som en ekstra foranstaltning adskilles de to sangerhold fra hinanden.

- Uanset symptomer, sygdom eller ej er vi berørte af situationen og tager det alvorligt. Vi har tillid til, at vores medarbejdere har passet på sig selv og gjort alt for at undgå smitte – operasangere er altid meget opmærksomme på deres helbred, idet deres krop og stemme er deres arbejdsredskab. Vi har siden foråret fulgt sundhedsmyndighedernes omfattende anbefalinger i Den Jyske Opera, og det fortsætter vi naturligvis med, lyder det i pressemeddelelsen fra operachef Philipp Kochheim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce