Annonce
Aarhus

Corona-status i ældreplejen i Aarhus: Fire ældre og 11 ansatte er fundet syge på en uge

Der er igen indført besøgsrestriktioner på plejehjem i Aarhus. Den seneste uge har tre af kommunens plejehjem oplevet coronasmitte hos ansatte eller ældre. Foto: Søren Bidstrup
I løbet af den seneste uge er der indført restriktioner og forholdsregler i ældreplejen for at undgå udbrud af coronasmitte. Aarhus Kommune har registreret Covid-19 hos fire ældre og 11 medarbejder. En kritisk syg beboer på et plejehjem fik for en uge siden konstateret coronasmitte, og vedkommende er siden afgået ved døden.
Annonce

AARHUS:  Den seneste uge er der fundet coronasmitte hos fire borgere og 11 ansatte i hjemmepleje og på plejehjem i Aarhus.

Aarhus Kommunes plejehjem rummer de mest sårbare ældre.

Siden søndag i sidste uge er der konstateret udbrud af coronasmitte på tre plejehjem. Det gælder Thorsgården, Ankersgade og Bjerggården, men på Ankersgade og Bjerggården er det udelukkende personale, der har fået Covid-19.


Indtil videre er kun én beboer på Aarhus Kommunes plejehjem blevet smittet i den nye bølge af coronavirus i Aarhus. Når det ikke for alvor er kommet ind på plejehjemmene, formoder vi, det er takket være medarbejdere og pårørendes fortsatte påpasselighed.

Hosea Dutschke, direktør Sundhed og Omsorg


Alt i alt er der konstateret Covid-19 hos seks ansatte på Aarhus Kommunes plejehjem.

Kun på Plejehjemmet Thorsgården i Åbyhøj har coronasmitte ramt en beboer.

- Indtil videre er kun én beboer på Aarhus Kommunes plejehjem blevet smittet i den nye bølge af coronavirus i Aarhus. Når det ikke for alvor er kommet ind på plejehjemmene, formoder vi, det er takket være medarbejdere og pårørendes fortsatte påpasselighed. Samtidig arbejder vi fortsat med så få afløsere som muligt, i teams og bruger værnemidler, siger direktør Hosea Dutschke fra sundhed og omsorg i Aarhus Kommune.

Annonce

Beboer er død

Corona-udbruddet på Plejehjemmet Thorsgården ramte sidste weekend.

Under indlæggelse for kritisk sygdom på et hospital fik en beboer konstateret Covid-19. Beboeren afgik efterfølgende ved døden.

I kølvandet på fundet af coronasmitte hos beboeren blev Plejehjemmet Thorsgården lukket for langt de fleste indendørs og udendørs besøg.

I flere måneder var der ingen tilfælde af coronasmitte i ældreplejen i Aarhus. Det har nu ændret sig. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Samme skæbne er siden overgået de resterende af kommunens plejehjem, da der tirsdag blev indført generelle forholdsregler og restriktioner for at undgå spredning af coronavirus under den aktuelle corona-bølge i Aarhus.

Annonce

Status i hjemmeplejen

Der er også indført corona-restriktioner i hjemmeplejen.

I løbet af den seneste uge er der under Aarhus Kommunes hjemmepleje registreret fem ansatte med Covid-19.

Desuden er der fundet tre borgere, der får hjælp af hjemmeplejen og er konstateret syge med coronasmitte.

Aarhus Kommune leverer hjemmepleje til ca. 7.000 borgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce