Annonce
Aarhus

Corona-strakstest er ren Gøg og Gokke i denne uge: Stiften giver et par gode råd

SOS International dirigerede mandag stadig kunder inden for i test-teltet (bagerst til højre) på Aarhus Havn. Men vil det være muligt at komme på besøg tirsdag eller onsdag? Eller måske torsdag? Det svæver hen i det uvisse. Foto: Ole Christensen
SOS International er fyret og skal snarest overdrage opgaven med strakstest til Falck. Men hvornår det er på plads, er usikkert.

AARHUS: Du bor i Aarhus og du vil gerne have en corona-strakstest, inden du skal møde på arbejde onsdag formiddag.

Kan du så bare - som du plejer - køre på Aarhus Havn, hvor SOS International strakstester folk i et stort telt?

Det er ikke sikkert. Der er nemlig ingen garanti for, at teltet vil være åbent. Måske skal du i stedet for have fat i Falck.

Annonce

Falck kan dog heller ikke garantere, at de er klar til at straksteste på onsdag.

Baggrunden er, at hele strakstest-indsatsen i Region Midtjylland har været i noget nær undtagelsestilstand, siden regionerne søndag opsagde samarbejdet med SOS International, som stod for alle strakstest i Region Midtjylland. SOS International blev sendt ud af døren med en beskyldning om at have problemer med hygiejnen.


Jeg må beklage, at der er en lille smule usikkerhed om, hvor man skal tage hen. Der vil der nok være, indtil Falck har optaget opgaven fuldt ud.

Koncerndirektør Anders Kjærulff, Region Midtjylland.


Strakstestene vil fortsætte i en eller anden udstrækning den kommende uge. Spørgsmålet er blot, hvor man skal henvende sig for at blive testet.

- Jeg må beklage, at der er en lille smule usikkerhed om, hvor man skal tage hen. Det vil der nok være, indtil Falck har optaget opgaven fuldt ud. Det vil ske senest på næste mandag (15. februar, red), siger koncerndirektør Anders Kjærulff, Region Midtjylland.

Ifølge Anders Kjærulff kan det dog godt være, at Falck optager opgaven før. Det er endnu uklart.

Podere genansættes

SOS kan heller ikke hjælpe med at skabe klarhed. Her er meldingen blot, at firmaet "på et tidspunkt i denne uge skal overdrage test-opgaven til Falck".

Og Falck er endnu ikke klar til at melde ud, hvilke adresser, der skal lyntestes fra.

- Vi ved det simpelthen ikke på nuværende tidspunkt, siger pressechef Lisbeth Nedergaard, Falck.

Falck ved i øvrigt heller ikke endnu, hvor man får personale fra. Ifølge pressechefen vil man nok forsøge at få fat i nogle af de 1200 podere, som stod for straks-testene, indtil SOS International for nylig overtog opgaven.

Annonce

To gode råd

Med andre ord er det som om, at der lige her og nu er gået Gøg og Gokke i strakstest-indsatsen. Spørgsmålet er: Hvordan undgår man i denne uge at køre forgæves, hvis man vil corona-testes?

Avisen har to råd, som man kan overveje at følge:

1 - Glem i denne uge straks-testene og sats i stedet for på de såkaldte PCR-test. PCR-testene fortsætter på de samme adresser, som de har været på "altid". Se faktaboksen.

Mens PCR-testen typisk tages i svælget gennem munden, er hurtigtesten en antigen-test, som  tages ved podning af næsen. PCR-testen er den mest pålidelige. Ulempen ved denne type test er, at der kan gå op til to døgn, før man får svar. Ved strakstesten tager det typisk kun et kvarter.

2 - Hvis man vil have en strakstest, bør man nok ikke køre nogen steder, før man har fundet brugbare informationer på enten Falcks hjemmeside,  eller Region Midtjyllands hjemmeside.

- Følg med på hjemmesiden. Lige så snart, vi ved noget, melder vi det ud på hjemmesiden, siger koncerndirektør Anders Kjærulff, Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce