Annonce
Aarhus

Corona-syg bestormet med henvendelser efter indlæggelsen

Ole Eliasen (til venstre) og sønnen Casper har fået et væld af henvendelser fra folk overalt. Foto: Axel Schütt
Ole Eliasen har det godt efter corona-indlæggelsen på Aarhus Universitetshospital og håber, at Danmark snart vender tilbage til normale tilstande.
Annonce

AARHUS: Engang var Ole Eliasen en kendt mand i Danmark. Som dansk mester i håndbold 1980 for Aarhus KFUM og senere landstræner for Danmarks og Østrigs kvindelandshold var han ofte i medierne. Men som håndboldlivet ebbede ud, blev den offentlige interesse dulmet. Men det tør siges at have ændret sig. I de her dage er den 67-årige århusianer på manges læber over hele landet.

På grund af coronaen.

Ole Eliasen var den første, som blev indlagt på Aarhus Universitetshospital med corona efter en skitur til Østrig. Han fortalte historien til Århus Stiftstidende om, hvordan han næsten ikke kunne slæbe sig ind på sygehuset, at det under indlæggelsen i to dage føltes som om det brændte indeni, når han trak vejret, og om hvordan det hele hurtigt gik den anden vej, og han fik det godt igen.

Den historie er gået landet rundt.

Efter Århus Stiftstidende kunne den blandt andet læses i de øvrige aviser i Jysk Fynske Medier. På stiften.dk blev den læst af flere end 100.000, og siden tog andre medier den op: Danmarks Radio både på net, i radio og tv, B.T., Lægens Bord i tv og Jyllands-Posten.

Fordi det er en ukendt sygdom, er folk meget interesseret i at høre om den, og mange er glade for, at vi vil fortælle det.

Ole Eliasen

Annonce

I en god sags tjeneste

- Vi er blevet bestormet med henvendelser, siger både Ole Eliasen og sønnen Casper, der også medvirkede i artiklen i Århus Stiftstidende. Han var i isolation efter hjemkomsten fra Østrig, men ikke indlagt.

- Jeg har fået så mange henvendelser på de sociale medier og fra folk, jeg møder, som jeg aldrig har oplevet før. Folk hæfter sig ved, at det er dejligt, at jeg er kommet over sygdommen, og at det er gået så hurtigt. Og så spørger de naturligvis til, hvordan jeg har det nu, forklarer Ole Eliasen.

De fleste vil gerne vide, hvordan sygdommen påvirkede ham.

- Fordi det er en ukendt sygdom, er folk meget interesseret i at høre om den, og mange er glade for, at vi vil fortælle det, siger Ole Eliasen, der synes, det er i en god sags tjeneste at oplyse om, hvordan corona påvirkede ham.

Annonce

Vil lave sag mod stedet

- En af dem, der har kontaktet mig, havde været på skiferie i Ischgl i Østrig, som var et af de store steder med corona. Han var i tvivl om, om han havde taget coronavirussen til sig. Men da han åbenbart kun havde været lidt forkølet, så det ikke ud til det, forklarer Ole Eliasen, der selv havde ferieret i St. Johann i Tirol i Østrig.

Fra Østrig har han fået en henvendelse fra en mand, som var en del af en større kreds, der er gået sammen for at sagsøge myndighederne i Tirol, fordi de ikke i tide havde gjort opmærksom på sygdommen, selv om de kendte til den.

- Han spurgte, om jeg ville være med i en aktion. Men det sagde jeg nej til. Jeg har jo ikke tabt noget, siger den 67-årige århusianer.

Da Ole Eliasen var i Lægens Bord i tv, fik han lov til selv at stille et spørgsmål til en af eksperterne. Han ville vide, hvorfor han var kommet så hurtigt over sygdommen - indlagt mandag, sendt hjem i karantæne allerede fredag.

- Svaret var, at mit immunforsvar var godt. Selv om jeg er lidt overvægtig, holder jeg mig i form, cykler 100 kilometer om ugen, går til seniorgymnastik og spiser sundt. Det betaler sig åbenbart, siger han.

Ole Eliasen på cyklen igen. Hans gode form gjorde, at han kom så hurtigt over sygdommen. Foto: Axel Schütt
Annonce

Forbløffet genbo

- Forleden blev jeg standset på gaden af min genbo. Hun syntes, det var overraskende, at jeg var kommet mig så hurtigt. Hun spurgte naturligvis til mig. Især var det overraskende for hende, at hun havde fået corona så vildt tæt på. Det, der var begyndt i Kina, var jo lige på hendes vej, siger Ole Eliasen, der på alles vegne glæder sig til, at dagliglivet vender tilbage.

- Vi skal have hjulene i gang igen, siger han.

Casper Eliasen er i fuld gang med at male igen og har fået masser af henvendelser fra kunder. Foto: Hans Petersen
Annonce

Ambassadør

Casper Eliasen, 45 år, har aldrig tidligere oplevet så mange reaktioner. 15.000 har læst hans opslag på Facebook med artiklen fra Århus Stiftstidende på nettet.

- Folk, jeg ikke kender, standser mig, når jeg færdes på gaden. De er meget nysgerrige på sygdommen og på, hvordan jeg har det. De vil også gerne kende symptomerne og bliver ved med at spørge, siger han.

- Så må jeg sige, at jeg er jo ikke ekspert, men efterhånden føler jeg mig lidt som en ambassadør for corona, siger Casper Eliasen.

Han mærker også, at de mennesker, der havde afbestilt malerier hos ham, vender tilbage.

- Tilmed har jeg fået mange nye bestillinger, så jeg maler til klokken to om natten, siger han, der er glad for at være vendt tilbage til sin familie og de to børn på et og fire år.

- Folk kommer og besøger mig i mit atelier, for de ved jo godt, at jeg er den mest sikre i verden, de kan være sammen med nu, siger han med et smil.

- Selv om det er sådan, holder jeg afstand til andre, når jeg går ude. Der er jo ingen grund til at forskrække folk, selv om jeg har det supergodt, siger han.

Annonce

Skaber tryghed

Bagefter har Casper Eliasen gjort nogle overvejelser.

- Jeg var lidt i tvivl om, om jeg skulle fortælle historien til Århus Stiftstidende, men nu er jeg totalt sikker. Det var godt, min far og jeg gjorde det, for det har betydet noget for mange mennesker, og omtalen af sundhedsvæsnets og Aarhus Universitethospitals gode måde at gribe det hele an på, har folk bemærket. Det gør dem trygge, fornemmer jeg, siger han.

Hør hele historien fortalt af Ole Eliasen selv i Podcasten Danmark, som du finder i din nyhedsapp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Annonce