Annonce
Aarhus

Corona-syge sejlere: De fleste føler det som en influenza

På grund af forsamlingsforbuddet var der kun 50 deltagere til en træningslejr på Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Men med 18 corona-smittede viser det, hvor hurtigt smitten kan sprede sig trods forsamlingsforbud. Foto: Jens Thaysen
Dansk Sejlunion er meget bevidst om overlap mellem søskende og kærester i de to grupper af sejlere, der var på træningsophold på Aarhus Ø i efterårsferien. Fredag ventes svar på nye corona-test.
Annonce

AARHUS: Dansk Sejlunion meddelte onsdag, at 18 personer, herunder 15 sejlere og tre trænere, er smittet med corona efter en træningslejr i Aarhus i efterårsferien.

Torsdag er der ingen meldinger om nye smittede med Covid-19.

Der er dog risiko for, at tallet stiger yderligere, da alle deltagere er blevet bedt om at lade sig teste på fjerde- og sjettedagen for sidst mulige kontakttidspunkt.

De, der endnu ikke er blevet konstateret smittet, skal således testes både torsdag og igen på lørdag, og først herefter kender Dansk Sejlunion det samlede antal smittede.

Ifølge Dansk Sejlunion kan virussen være båret hjem fra EM i Polen, hvor Anne-Marie Rindom fik sølv i Laser Radial. Rindom er selv en af de smittede.

Annonce

Overlap mellem to grupper

Århus Stiftstidende har forsøgt at komme i kontakt med et par af de syge sejlere, uden held.


Samtidig er Dansk Sejlunion blevet gjort opmærksom på flere overlap mellem de to grupper, herunder søskende og kærester, hvilket øger risikoen for smitte i begge lejre, og af den grund udvider vi nu kredsen.

Direktør i Dansk Sejlunion


Direktør for Dansk Sejlunion siger:

- Generelt er meldingen fra vores smittede sejlere og medarbejdere, at de er syge på samme måde som ved en almindelig influenza. Vi har ikke nogen nye tilfælde, men da alle bliver testet torsdag, er der en risiko for nye positive svar fredag, siger Christian Lerche.

I Aarhus Sejlklub afventer man også torsdags-test, da klubben afholdt træningslejr for de unge sejlere i samme periode og fra samme havn som Dansk Sejlunions træningslejr.

Annonce

Kredsen udvides

Derfor er Sejlunionen også blevet gjort opmærksom på risikoen for smittespredning.

– 29’erne holdt til i et andet klubhus, men brugte hallen i Sejlsportcenteret til opmagasinering af bådene mellem sejladserne. Derfor kan det ikke afvises, at smitten er blevet båret enten fra vores lejr til 29’erne eller omvendt. Samtidig er Dansk Sejlunion blevet gjort opmærksom på flere overlap mellem de to grupper, herunder søskende og kærester, hvilket øger risikoen for smitte i begge lejre, og af den grund udvider vi nu kredsen, har Christian Lerche tidligere udtalt om corona-situationen med udspring i havnen på Aarhus Ø.

Træningslejren samlede sejlere fra hele landet, men på grund af forsamlingsforbuddet var der kun 50 deltagere.

De fleste af de Covid-19-smittede sejlere og trænere er fra henholdsvis Aarhus, Hellerup/Nordsjælland og Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce