Annonce
Aarhus

Corona-tal byder på trist månedsrekord: Virus ser ud til at vinde terræn i Aarhus og resten af Østjylland

Fra lørdag til søndag er der fundet 89 nye coronasmittede borgere i Østjylland. Langt den største del af de nye smittede bor i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
I løbet af det seneste døgn er der fundet 56 nye coronasmittede borgere i Aarhus. Dermed går det den forkerte vej med smittetallet i Danmarks næststørste by, og det samme gælder i omegnskommunerne.

AARHUS: Coronavirus vinder terræn i Aarhus.

Det fortæller søndagens opgørelse fra Statens Serum Institut, som beretter om 56 nye smittetilfælde i Aarhus Kommune i løbet af det seneste døgn.

Dermed rammer antallet af nyfundne coronasmittede Aarhus-borgere indenfor 24 timer det højeste niveau i april.

Annonce

Ja, faktisk er der indenfor de seneste 4 uger kun et enkelt døgn, hvor Statens Serum Institut har registreret flere nye smittetilfælde.

Det skete 31. marts, da der blev registreret 65 fund af coronasmitte i Aarhus i løbet af et døgn.

Sogne er lukket ned

Søndagens nedslående tal fra Statens Serum Institut kommer i kølvandet på de seneste dages corona-nedlukninger af sogne i Aarhus.

Fredag blev Ravnsbjerg Sogn tvangsnedlukket, og lørdag skete det samme for Gellerup Sogn.

Nedlukningerne er udløbere af Folketingets aftale for genåbning af Danmark.

Ifølge aftalen er en kommune forpligtet til at foretage nedlukning, når smitten på tre parametre har nået et bestemt niveau i et sogn.

Med søndagens smittetal har Statens Serum Institut nu registreret 16.004 coronasmittede Aarhus-borgere i løbet af hele epidemien.

Annonce

Stigninger i oplandet

Aarhus er ikke ene om at opleve stigende smittetal.

Ifølge Statens Serum Institut er der også fundet en del nye corona-tilfælde i kommunerne omkring Danmarks næststørste by. Flest i Skanderborg Kommune, hvor der er registreret 12 nye borgere syge med coronavirus.

I Favrskov Kommune meldes der om 8 nye coronasmittede borgere, mens Syddjurs Kommune indenfor det seneste døgn har fået 6 flere smittetilfælde.

I Odder Kommune har myndighederne registreret yderligere 5 borgere med coronavirus, mens der i Norddjurs er fundet 2 nye smittetilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce