Annonce
Aarhus

Corona-udbrud med uformindsket styrke: På 24 timer er yderligere 39 århusianere testet positive

En stor del af testarbejdet i forbindelse med corona-bølgen i Aarhus finder sted i hvide telte i Risskov. Torsdag stod det klart, at yderligere 39 Aarhus-borgere i løbet af et døgn var smittet med Covid-19. Foto: Jens Thaysen
Hvert døgn i denne uge er omkring 40 århusianere konstateret syge med coronavirus. Det vil sikkert fortsætte i endnu nogle døgn, idet forskellige restriktioner og opsporing af smittekæder skal have tid til at virke. Ifølge overlæge er situationen i Aarhus langt fra enkel at håndtere.

AARHUS: Corona-udbruddet i Aarhus fortsætter med uformindsket styrke.

Torsdagens tal for fund af borgere med coronasmitte viser, at der på et døgn er registreret yderligere 39 århusianere med Covid-19.

Dermed er væksten i coronasmittede Aarhus-borgere stort set uændret i forhold til tidligere på ugen. Eksempelvis var der 42 nye Aarhus-tilfælde af Covid-19 i døgnet fra tirsdag middag til onsdag middag.

Annonce

- Det er desværre forventeligt, at væksten i tilfælde af Covid-19 i Aarhus vil være på cirka samme niveau i endnu nogle døgn. De seneste par dage er der indført skærpede restriktioner og intens smittesporing, men indsatsen kræver mindst fire dage for at give effekt, siger ledende overlæge Lars Østergaard fra Afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Meget bekymrende

Corona-situationen tog fart i weekenden, da der blev konstateret 50 nye tilfælde af coronasmitte hos borgere i Aarhus Kommune.

Det fik Styrelsen for Patientsikkerhed til at intensivere et arbejde med at kortlægge smittekæder i Aarhus. Der er tale om en bred indsats. Men opsporingen har særligt fokus på byens somaliske miljø, der står for størstedelen af de nye tilfælde af Covid-19.


Du kan lukke et slagteri. Men det lader sig ikke uden videre gøre med Aarhus.

Lars Østergaard, ledende overlæge


Ifølge torsdagens tal fra Statens Serum Institut blev der i løbet af døgnet fundet 121 danske tilfælde af Covid-19. Det betyder, at de coronasmittede i Aarhus udgør 32 procent af samtlige konstaterede tilfælde.

- Det er faktisk rigtigt mange tilfælde i en by som Aarhus. Det er en meget bekymrende situation, konstaterede overlæge og enhedschef Charlotte Hjort fra Styrelsen for Patientsikkerhed, da der torsdag var pressemøde i coronasmitten i Aarhus.

Annonce

Flere udbrud i Aarhus

Overlæge Lars Østergaard er tilfreds med de aktuelle bestræbelser på at bremse corona-udviklingen i Aarhus.

Han peger på, at der sættes ind over en bred front.

Torsdag var der pressemøde om corona-situationen i Aarhus. Der blev udtrykt store bekymringer for smittespredningen i byen. Foto: Axel Schütt

- Situationen er heldigvis ikke ude af kontrol. Samtidig er det i forbindelse med opsporing af smitte en fordel, når der lokaliseres smittespredning i bestemte geografiske områder eller befolkningsgrupper - som i dette tilfælde i det somaliske samfund. Men situationen i Aarhus er dog ikke helt enkel, idet vi ser geografisk spredte udbrud samt eksempelvis blandt buschauffører og på universitetet, understreger Lars Østergaard.

Overlægen peger på, at det i bund og grund er lettere at håndtere det omfattende udbrud af coronavirus på et slagteri i Ringsted.

- Du kan lukke et slagteri. Men det lader sig ikke uden videre gøre med Aarhus, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce