Annonce
Aarhus

Corona-udbrud fortsætter: På et døgn er yderligere 42 århusianere fundet syge

De seneste døgn er corona-smittetrykket steget i Aarhus. Den tendens fortsatte fra tirsdag til onsdag. Foto: Kim Haugaard
Statens Serum Institut har offentliggjort smittetal for det seneste døgn. De viser, at 37,5 procent af samtlige nye tilfælde af danskere med coronasmitte er konstateret i Aarhus. Overlæge er bekymret.
Annonce

AARHUS: Der er konstateret yderligere 42 tilfælde af coronasmittede borgere i Aarhus.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Tallene dækker det seneste døgn, og i hele Danmark er der i perioden konstateret 112 tilfælde af danskere med coronavirus.

Det betyder, at corona-situationen i Aarhus fylder meget i tallene. Fra tirsdag middag til onsdag middag er 37,5 procent af samtlige danske corona-tilfælde fundet i Aarhus.

Statens Serum Institut er bekymret over udviklingen i antallet af danskere smittet med Covid-19. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dermed fortsætter de seneste døgns kedelige udvikling med markant smittespredning i Aarhus Kommune. Situationen tog fart i weekenden, da der blev konstateret 50 nye tilfælde af coronasmittede i Aarhus Kommune.

Annonce

Bekymret overlæge

I øjeblikket arbejder Styrelsen for Patientsikkerhed med at kortlægge smittekæderne i Aarhus.

Der er tale om en bred indsats, som dog har særligt fokus på byens somaliske miljø. Onsdag morgen fortalte Statens Serum Institut (SSI), at der i alt i uge 31 var 78 nye tilfælde af COVID-19 i Aarhus. 61 af tilfældene er blandt personer af somalisk herkomst


Vi er nu på et niveau, der svarer til begyndelsen af maj måned, og denne udvikling må ikke fortsætte.

Tyra Grove Krause, Statens Serum Institut.


Ifølge SSI er der tale om ophobning inden for familier i flere forskellige boligområder.

Smittespredningen i Aarhus er blandt de mest markante i Danmark. Men i den sidste uge har smitten generelt spredt sig i Danmark, så 68 af 98 kommuner har haft tilfælde med coronasmittede borgere.

Ugen før blev der konstateret coronasmitte i 54 kommuner.

- Det er bekymrende med en fordobling af tilfælde på en uge, og denne stigning kan ikke alene forklares ud fra de udbrud, vi har kendskab til. Vi er nu på et niveau, der svarer til begyndelsen af maj måned og denne udvikling må ikke fortsætte, siger Tyra Grove Krause, overlæge, afdelingschef, Statens Serum Institut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny økonomidirektør hos Koncenton

Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce