Annonce
Aarhus

Corona-udstilling: Kinesisk kunst i Aarhus, men manden bag må blive hjemme

Et af Wang Ningdes værker. Pr-foto
Førende kunstner skulle have været i Aarhus, men corona holder ham i Beijing.
Annonce

AARHUS: Kunstmuseet Aros overraskede med sin store udstilling af kinesisk kunst i 2017. Igen  kan en kinesisk kunstner opleves i Aarhus - denne gang i Kunsthal Galleri Image.

Wang Ningde, der er født i 1972, er en af Kinas førende samtidskunstnere. Han arbejder hovedsageligt med det fotografiske billede.

I soloudstillingen ”No Name” på Kunsthal Galleri Image har kunstneren skabt en række værker ved at fotografere overmalinger i det offentlige rum. De er et velkendt fænomen i Kina, hvor myndighederne overmaler budskaberne i deres bestræbelser på at skjule illegale reklamer.

Fredag-søndag 2.-4. oktober er udstillingen en del af Art Weekend Aarhus.

Wang Ningde og Kunsthal Galleri Image samarbejdede første gang i 2003 i forbindelse med gruppeudstillingen ”From China –Contemporary Art Photography”.

Wang Ningde skulle have været i Aarhus i forbindelse med udstillingen og have præsenteret sine værker, men det har coronaen forhindret. Han er blevet i Beijing.


Det er på én gang ærgerligt og interessant, når verden må gentænkes.

Beate Cegielska


I år kan Danmark og Kina fejre 70 år med gode samarbejdsrelationer. Som et af de første lande i verden anerkendte Danmark nemlig officielt Folkerepublikken Kina og etablerede diplomatiske relationer i begyndelsen af år 1950.

Det er i den anledning, udstillingen er lavet.

Annonce

Meget forberedt

Flere kunst-, kultur- og uddannelsesinstitutioner i Aarhus har sat fokus på, hvordan kinesernes liv fortolkes og formidles af landets kunstnere. Men meget af det er aflyst, udskudt og redefineret.

- Det er på én gang ærgerligt og interessant, når verden må gentænkes. Jeg er ked af, at Wang Ningde ikke får mulighed for at opleve sine kunstværker her, men glæder mig over, at ”No Name” bliver realiseret, siger leder af Kunsthal Galleri Image, Beate Cegielska.

Galleriet vil forsøge at få Wang Ningde til Aarhus i foråret 2021 til et seminar tilrettelagt i samarbejde med Kinastudier ved Aarhus Universitet og et foredrag og en kunstnersamtale med Kina-analytiker ved TV2 og forfatter Christina Boutrup.

Udstillingen

Kunsthal Galleri Image, Vestergade 29, Aarhus. Soloudstillingen ”No Name” af kinesiske Wang Ningde, Kan ses fra 25. september til 15. november.

Se mere på www.galleriimage.dk

Se programmet for Art Weekend Aarhus på www.artweekend.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce