Annonce
Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

18. september blev en del af gæsterne på Café Guldhornene i Aarhus slået til ridder ved at drikke fem liter øl. Folk væltede rundt, lød kritikken. Ridder-konceptet har baren nu droppet. Privatfoto
En enkelt meget uheldig aften på Café Guldhornene i Aarhus får nu konsekvenser for masser af mennesker.
Annonce

AARHUS: Mange af de gæster, som fredag 18. september besøgte Café Guldhornene i Klostergade i Aarhus, vil sent glemme den regning, de forlod stedet med.

Der stod covid-19 på den.

Tirsdag kunne to hold studerende, som havde besøgt baren den pågældende dag, fortælle, at  10 af dem efterfølgende er blevet testet positive. Men der stopper historien ikke.

Mere og mere tyder på, at der var tale om en ægte supersprednings-begivenhed den pågældende aften.

Hør blot, hvad 21-årige Emma Andresen fra Aarhus, medicinstuderende på Aarhus Universitet, har at fortælle:

- Vi mødte op et helt hold - cirka 20. Efterfølgende har jeg selv fået konstateret covid-19 og det samme har 10 af mine holdkammerater, fortæller hun.

Da de ankom tidligt om eftermiddagen, var der ikke ret mange i lokalet. De kunne godt se, at der ud på aftenen kom alt for mange gæster, men på det tidspunkt havde flere betalt et "klippekort" til baren på 250 kroner, og en del af pengene stod de til at miste, hvis de forlod baren i utide.

Så det gjorde de ikke.

- Men det skulle vi have gjort. Det var en fejl, at vi blev, for vi oplevede, at folk stod meget tæt på hinanden, siger Emma Andreasen.

Der var også et andet hold medicinstuderende, som besøgte Café Guldhornene den samme dato. Begge hold er nu sendt hjem fra Aarhus Universitet.

Annonce

Kort besøg - smittet alligevel

Sundhedsstuderende Josephine Dalsgaard Nielsen fra Aarhus, 22 år, var også gæst på Café Guldhornene den samme dag.

Også hun er nu blevet testet positiv.


Jeg ankom ved 13-tiden og gik klokken 15.30. Alligevel er jeg blevet smittet.

Josephine Dalsgaard Nielsen


- Man kan have den mening, at det her er gæsternes egen skyld, at de skulle have forladt stedet, da de så, hvor tæt gæsterne stod. Men jeg vil godt pointere, at jeg kun var på Guldhornene to en halv time, siger Josephine Dalsgaard Nielsen og fortsætter:

- Jeg ankom ved 13-tiden og gik klokken 15.30. Jeg drak ikke fadøl men kun to flaskeøl, og jeg sad med nogle veninder langt fra de andre gæster. Der var i øvrigt ikke mange i baren på det tidspunkt. Alligevel er jeg blevet smittet. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at der må være noget grueligt galt med stedets rengøring.

Avisen er i kontakt med andre gæster, som også er blevet smittede. Blandt andet tre ældre medicinstuderende, som tilsluttede sig gruppen af yngre medicinstuderende. To af dem er nu også testet positive.

Summa summarum var der mindst 25 gæster, som med sikkerhed gik fra Café Guldhornene i Klostergade 18. september med coronavirus i kroppen.

Annonce

Kritik af baren

Flere af deltagerne har efterfølgende stærkt kritiseret, at Café Guldhornene ikke på eksempelvis Facebook advarede om, hvad der var sket på stedet den pågældende aften.

Lars Børsting, politisk chef i Rekom, som ejer Café Guldhornene, forklarede tirsdag, at koncernen havde været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som står for smitteopsporingen herhjemme. Og at styrelsen havde anbefalet Guldhornene ikke at gøre yderligere.

Det forløb kan Styrelsen for Patientsikkerhed ikke kende.

Danmarks Festligste Bodega, kalder Café Guldhornene sig. Det betvivler ingen. Men baren havde en meget uheldig aften 18. september. Foto: Axel Schütt

Normalt anbefaler styrelsen, at eksempelvis en bar fortæller det på de sociale medier, hvis der har været et smitteudbrud, oplyser styrelsen til avisen.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan ikke pålægge barer og restauranter at gå ud at fortælle på de sociale medier, at der har været en "smittebegivenhed", men den fortæller normalt, at det er god idé at gøre det.

Hvad der er blevet sagt i den konkrete sag, kan avisen ikke opklare.

Et andet kritikpunkt har været, at gæsterne på Café Guldhornene væltede rundt i forsøget på at blive slået til ridder. Titlen kunne man få ved at drikke fem liter øl på en dag/aften.

Ridder-arrangementet har baren nu droppet.

Annonce

Sofie gik

Sofie Schøiffel fra Aarhus håber, at Café Guldhornene vil lære af corona-sagen. Hun var på baren dagen før - torsdag 17. september.

Der var forholdene ikke mindre kaotiske, pointerer hun.

- Så snart jeg trådte ind ad døren ved 21-tiden, sagde jeg til min kæreste, at vi skulle gå hurtigst muligt. Der var proppet til randen med mennesker, og nej, der var ikke siddepladser til samtlige gæster. Folk løb rundt og stjal stole, og det ville jo ikke være nødvendigt, hvis der var pladser til alle, siger hun.

Hun forlod stedet efter kort tid.

- Bordene blev tydeligvis ikke sprittet af, jeg kunne ikke finde håndsprit noget sted, og folk stod lige så tæt i baren som før corona-tiden, siger hun.

Og her kommer så til sidst dagens positive historie fra Café Guldhornene.

Intet tyder på, at Sofie Schøiffel er blevet smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: 19-årig AGFer er gået fra ukendt til profil på fire måneder

Annonce