Annonce
Debat

Coronademonstrationen i Aarhus blev overset: Hvor er mediernes kritiske stemme overfor restriktioner og regering?

"Det er ikke for ingenting, at 800-1000 borgere vælger at bruge en klam januaraften ude i det fri for at tale om tvang, tyranni og bekymring for fremtiden. Hver eneste deltager kunne have valgt at blive hjemme i varmen og se fjernsyn, men valgte i stedet at gå på gaden, fordi det er vigtigt", skriver Henrik Ræder Clausen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

DEBAT: Efter at have deltaget i endnu en demonstration for frihed og borgerrettigheder (det er blevet til en del i tidens løb) undrer det mig, at en stor demonstration i Aarhus midtby ikke får mere seriøs dækning end en overskrift om forskellige små lovovertrædelser (stiften.dk 9. januar, red.)?

Det er ikke for ingenting, at 800-1000 borgere vælger at bruge en klam januaraften ude i det fri for at tale om tvang, tyranni og bekymring for fremtiden. Hver eneste deltager kunne have valgt at blive hjemme i varmen og se fjernsyn, men valgte i stedet at gå på gaden, fordi det er vigtigt.

Med al respekt for, at aviser i dag har ret begrænsede ressourcer, tænker jeg alligevel, at det måtte være overkommeligt at få et par mand på gaden for at tale med de organiserende og et par deltagere for at høre deres historie om, hvad der er så vigtigt.

Annonce

Jeg har med glæde bemærket, at Århus Stiftstidende står fast på kritiske stemmers ret til at komme til orde i debatspalterne. Og håber, at den daglige nyhedsdækning også kan justeres, så bekymrede og kritiske borgere kan blive hørt og taget alvorligt.

Det burde også være nemt at fortælle læserne om de vigtigste slogan, der lød under demonstrationen: "Frihed! For Danmark! Vi har fået nok!" og "Ingen vacciner til vores børn!". At spørge til belæg og begrundelser og lade deltagernes bekymringer komme til orde.

Det er såmænd ikke særligt for Århus Stiftstidende – som jeg har skrevet før, er mediernes svigt under coronakrisen ganske påfaldende. Statens talerør, Danmarks Radio, har naturligvis ført an i mikrofonholderi for regeringens restriktioner og i at ignorere kritiske stemmer.

De evigt skiftende restriktioner og de dårlige begrundelser for dem fører til kaos i vores hverdag, på vores skoler og arbejdspladser og til unødvendige skænderier, når vi går ind for at få os en øl. Det er totalitært i ordets egentlige forstand, og det er forståeligt, at modstanden vokser.

Som almindelig, bekymret borger så jeg gerne, at pressen tog parti for frihed. Forleden gik Ekstra Bladet til erkendelse om det journalistiske svigt, vi er ramt af. Det er godt, og jeg ser frem til, at andre af vores etablerede medier følger trop. Der er vigtigere ting at følge med i end "Den Store Bagedyst".

Det duer ikke at begrave en vigtig, samfundskritisk historie under en overskrift om et par små lovovertrædelser. Det er vildledende for, hvad demonstrationen lørdag aften, 8. januar, gik ud på, og tjener kun til at skjule den dybe bekymring, mange har for udviklingen i vores land.

Jeg har med glæde bemærket, at Århus Stiftstidende står fast på kritiske stemmers ret til at komme til orde i debatspalterne. Og håber, at den daglige nyhedsdækning også kan justeres, så bekymrede og kritiske borgere kan blive hørt og taget alvorligt.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce