Annonce
Rejser

Coronaen har accelereret autocamper-trend: - Jeg kunne udleje tre gange så mange

Jo tættere vi kommer på de varme måneder, jo sjældnere bliver synet af ledige autocampere også. Foto: Mads Dalegaard
På grund af coronaens restriktioner boomer interessen for at feriere med autocamper. Lokal udlejer har allerede alt booket i sommermånederne og må hver dag skuffe op til fem kunder.

Hedensted: Det er ikke kun de lokale sommerhusudlejere, der på grund af coronaen har oplevet historisk høj belægning det seneste lange stykke tid.

Også sulten efter at feriere ved brug af en autocamper eksploderer lige nu. Det kan Jysk Campingudlejning i Hedensted konstatere.

Når ejer Elo Andersen kigger i sit system, er der nemlig allerede fuldt booket i sommermånederne, og bestillingerne til sommeren 2022 er også allerede godt i gang. Samtidig spidser det også så småt til, hvis man vil sikre sig en autocamper til foråret eller efteråret.

- Jeg må sige nej til mellem to og fem kunder hver dag, så riften er meget større, end jeg havde forventet. Halvdelen af kunderne har aldrig haft med autocampere at gøre, men siger, at de har drømt om det i mange år - og nu skulle det være, siger Elo Andersen.

Annonce

Spontan og fri

Udlejningsfirmaet i Hedensted blev etableret i februar 2019 med blot to autocampere. Siden er tallet steget til seks, hvilket er det maksimale, Elo Andersen kan håndtere som ene mand i foretagendet.

Baggrunden for firmaet er, at Elo Andersen som mangeårig bedemand trængte til et skifte fra sorg til glæde. Da få ting bliver forbundet med glæde som en ferie - og han samtidig mente at kunne se et hul i markedet for autocampere - tog han derfor skridtet uden ellers selv at have nogen erfaringer med hverken branchen eller den særegne firehjulede.


Jeg havde haft nok med triste mennesker at gøre, så jeg ville lave noget, hvor folk var i godt humør.

Elo Andersen


Og fordelene er mange. Først og fremmest kan man med en autocamper turnere land og rige rundt i stedet for at være bundet til samme sommerhus eller campingplads under hele ferien, lyder det.

Samtidig er der ikke nødvendigvis et forudgående planlægningsarbejde med at bestille pladser.

- Man kan køre spontant efter lysten, og så holde ind på havne eller lignende, som det passer en. Man kommer ud og oplever noget frem for at sidde samme sted - og det har folk fået øjnene op for nu, siger Elo Andersen.

Springet fra bedemand til udlejer af autocampere bundede for Elo Andersen i ønsket om at møde flere glade kunder. Foto: Mads Dalegaard

Prisen for en uge i autocamper ligger mellem 5800 for den billigste vogn i lavsæson til godt 12.000 kr. for den dyreste i højsæsonen. Typisk bliver de lejet af et par uger af gangen, men man kan også nøjes med en forlænget weekend.

Annonce

En partner fra udvidelse

Fremgangen kommer i kølvandet på, at der straks efter coronaens indledende frembrud for efterhånden et år siden blev aflyst bookinger for rundt regnet 400.000 kr.

Siden har pilen dog peget i en så positiv retning, at Elo Andersen estimerer, han kunne udleje det tredobbelte. Men selvom efterspørgslen ifølge ham ikke kommer til at stilne af de næste mange år, er en opnormering af vognparken endnu ikke på beddingen.


Nu har jeg selv prøvet at være på ferie tre måneder i træk - og når man først har prøvet det, så er det ikke sidste gang.

Elo Andersen


- Jeg er kun mig selv, og så er seks autocampere det maksimale, jeg kan administrere. Skal der mere til, har jeg brug for en partner til at dele arbejdsbyrden, siger han.

Skulle en partner komme ombord, er en udvidelse mod vest på tegnebrættet. Her ligger der en halv aftale med Billund Lufthavn om at kunne udleje autocampere til turister sammen med et katalog over, hvad man kan opleve i det danske land.

Cykelklubber har også henvendt sig frem mod næste års Tour de France-start i Danmark, men de har fået afslag af hensyn til de øvrige kunder.

- Når jeg i forvejen er begrænset på kapaciteten, vil jeg skuffe så få af mine private kunder som muligt. Men det bliver desværre svært, slutter Elo Andersen.

De lejer autocamperne

Halvdelen af lejerne hos Jysk Campingudlejning er folk, der aldrig har været på autocamper-ferie, men som har tænkt over det længe.

Næststørste gruppe er potentielle købere, som vil teste forskellige autocampere gennem en længere periode under rigtige forhold, inden de selv erhverver sig et eksemplar.

Herefter er faste kunder, som er vant til at tage på ferie med en autocamper, men af økonomiske eller praktiske grunde ikke selv ønsker at eje en.

En lille procentdel består af firmaer, som lejer autocampere som et slags rullende kontor til eksempelvis montører som et alternativ til skiftende hotelovernatninger.

Elo Andersen sværger fortsat til den trofaste papirkalender, når bookingerne tikker ind. Foto: Mads Dalegaard
Fordelen ved en ferie i autocamper er mange - herunder friheden til fra dag til dag at tage ferien derhen, hvor man skulle ønske det. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Oplev Mallorca fra toppen

AGF

Schouby om ny sportschef: Vigtigste opgave bliver at købe nye spillere og trimme truppen

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce