Annonce
Aarhus

Coronaen skaber nye job: Nethandel foregår nu i butikken

Tre nye digitale medarbejdere hos Matas i Søndergade i Aarhus. Fra venstre Sara Sønderby Johansen, Michelle Nielsen og Anja Kjær. Pr-foto
Kæden Matas ansætter 15 folk i butikkerne til at tage sig af nethandel, heraf tre i Aarhus. Plan om mange flere.
Annonce

AARHUS: For nogle har coronaen haft gode sider. Dagligvarebutikker, byggemarkeder, blomster- og garnbutikker har haft masser af besøgende. Det har også butikker med personlig pleje.

Hos Matas er onlinesalget steget 216 procent under coronaen, og det har skabt en helt ny udvikling. I fem byer har kæden ansat i alt 15 nye medarbejdere udelukkende for at betjene online-kunder.

Derfor gør Matas noget nyt. Kæden har ansat digitale medarbejdere, som er i de fysiske butikker. Kunderne får personlig betjening, selv om de handler på nettet.

Annonce

Tre nye i Aarhus

Matas i Søndergade i Aarhus har fx netop ansat tre nye digitale materialister i butikken.


- Vi kan give kunderne samme personlige oplevelse online, som hvis de besøger os i butikken.

Anja Kjær


En af dem er 25-årige Anja Kjær.

- Vi kan give kunderne samme personlige oplevelse online, som hvis de besøger os i butikken. Over skærmen kan vi nemt og hurtigt vise varerne. Kunden kan både se os og mærke stemningen i butikken. Mange bliver overraskede og synes,  det er en god service, siger Anja Kjær.

Onlinekunderne spørger om alt fra helse og sundhed til specifikke produkter som mascara.

Annonce

Mange flere på vej

Ud over Anja Kjær består det nye digitale team af Sara Sønderby Johansen og Michelle Nielsen. Også i Kolding, Aalborg, Næstved og Rødovre er ansat nye folk.

- Det har været vores plan at styrke digital rådgivning sideløbende med butikkerne. Med corona fik vi lynhurtigt introduceret muligheden i april, og siden har det taget fart, siger Allan Kristoffersen, retaildirektør i Matas.

De 15 digitale er erfarne materialister, og de butikker, de kommer fra, har ansat nye folk. Ifølge Allan Kristoffersen er planen, at der inden for et par år skal være 50-100 digitale materialister i landet.

Forlænget åbningstid

  • Onlinehandlen i Danmark er i første halvår vokset med fem procent til 75 mia. kroner, viser en ny halvårsanalyse fra nethandelsorganisationen FDIH. Særligt hjemlige onlinebutikker tager del i væksten.
  • Hos Matas er åbningstiderne for at chatte med materialisterne forlænget. De er kl. 9-21.30. Det er muligt at skrive sammen, lave videoopkald og sende billeder og videoer, hvor rådgiverne demonstrerer produktet, f.eks. konsistens og farver.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce