Annonce
Aarhus

Coronaen spreder sig for hurtigt: Regeringen på vej med delvis nedlukning i Aarhus

Mette Frederiksen har søndag aften offentliggjort, at hun mandag melder en delvis nedlukning af Aarhus ud. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen meddeler søndag aften i en video på Facebook, at hun mandag vil annoncere en delvis nedlukning i blandt andet Aarhus.

AARHUS: Den seneste uges smittetal for Aarhus har ikke været godt læsning. Fredag satte antallet af corona-smittede rekord med 157 nye smittede. Rekorden stod bare i to døgn før den  blev slået. Søndag lød meldingen fra Statens Serum Institut nemlig på 183 smittede i løbet af det seneste døgn.

Dermed er der i løbet af den seneste uge registreret 896 nye corona-smittede i Aarhus - og tendensen har overikøbet været stigende. Stigningen får nu konsekvenser, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S), der mandag vil annoncere delvis nedlukning i Aarhus, København og Odense samt en række kommuner i hovedstaden og på Sjælland.

Det siger hun i video på Facebook søndag aften.

Ifølge Mette Frederiksen vil de nye restriktioner gælde i netop disse områder, fordi det er der, at smitten er mest udbredt i øjeblikket.

- På baggrund af de indstillinger, vi får fra myndighederne, har vi hen over weekenden forberedt en geografisk, målrettet og delvis nedlukning. Desværre, siger hun.

- Det vil gælde i de dele af landet, hvor smitten er mest udbredt. Det omfatter København, Odense og Aarhus og en række kommuner i hovedstaden og på Sjælland, siger hun.

Mette Frederiksen kommer ikke nærmere ind på, hvilke tiltag der helt præcist er tale om.

Annonce

Se færre mennesker

Men hun siger, at vi skal vænne os til at se færre mennesker.

Vi skal have bedre styr på smitten, inden det bliver selve juleaften. Det kommer til at kræve meget af os alle sammen igen.

- Hvis vi generelt ser færre mennesker, så bliver det mere sikkert at kunne samle den nære familie, når det netop bliver juleaften, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- Vi bliver nødt til at spørge os selv: Skal vi ses? Og ikke - hvordan kan vi ses?

Det er ikke første gang, at Aarhus er ramt af restriktioner på grund af corona-epidemien. Senest i august da corona-smitten i byen pludselig begyndte at stige. Dengang lykkedes det med nedlukningen at få styr på smitte-spredningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce