x
Annonce
Sport

Coronaisolation gør Mørkøv endnu mere sulten efter guld

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Michael Mørkøv har fået grønt lys til at deltage i søndagens parløb ved VM i banecykling.

Michael Mørkøv er lykkelig for, at han kan deltage i søndagens parløb ved VM i banecykling, efter at han har siddet i isolation på sit hotelværelse i Berlin.

Annonce

Faktisk er perioden alene på værelset blot med til at motivere den danske cykelrytter endnu mere.

- Ambitionen er stadig guld, og nu er jeg måske endnu mere sulten, end da jeg kom hertil, siger Michael Mørkøv.

Den 34-årige rytter, der til daglig kører for Quick-Step, deltog tidligere på ugen i etapeløbet UAE Tour, der køres i De Forenede Arabiske Emirater.

Løbet blev afblæst før de sidste to etaper på grund af frygt for coronavirus på det hotel, hvor rytterne er samlet.

Alle ryttere, ansatte og løbsansvarlige blev testet for, om de var smittet med coronavirus.

Lørdag meddelte Den Internationale Cykelunion (UCI) så, at de første 167 test fra løbet viste sig at være negative. Samtidig kom beskeden om, at Mørkøv fik grønt lys til at køre.

Forventning hos Danmarks Cykle Union (DCU) var fredag, at Mørkøv også skulle testes, men det blev han aldrig, da prøveresultaterne fra Abu Dhabi ikke gav anledning til det.

Mørkøv missede fredag en mindre træningssession i Velodrom i Berlin, hvor VM køres, men han har fået ekstra træningstid i arenaen lørdag.

- Heldigvis var dagen i går (fredag, red.) en planlagt hviledag. Egentlig var det okay at være bænket på værelset. Jeg har i hvert fald fået hvilet alt det, jeg skulle, og jeg har også haft ruller med til at træne på.

- Det er rigtig vigtigt, at det er lykkedes at blive lukket ud i dag, så jeg kan komme på banen inden verdensmesterskabet i morgen, siger Michael Mørkøv.

Mørkøv frygtede, at hans VM-deltagelse hang i en tynd tråd, men han takker UCI for, at det alligevel kan lade sig gøre.

- UCI er ikke altid den organisation, man har allermest lyst til at overlade sin skæbne til. Historisk set er man ofte kommet i klemme.

- Nu viser det sig heldigvis, at de lige præcis i den her sag lader til at være min redning, og derfor må jeg sige tusind tak til UCI for, at de har været voksne i denne sammenhæng, siger Mørkøv.

Mørkøv kører parløb med landsmanden Lasse Norman Hansen. Sammen vandt de to danskere guld i disciplinen ved EM i oktober sidste år.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce