Annonce
Østjylland

Coronapas deler læserne: Stor debat om par, der blev klippet i Tyskland

Coronapasset blev indført 6. april og kræves for bl.a. at komme til frisør. Foto: Elisabet Hyttel
Giver det mening at kræve en negativ coronatest, hvis man f.eks. skal til frisøren? Det spørgsmål deler Folkebladets læsere midt over i en afstemning om coronapasset i forbindelse med en artikel om et lokalt ægtepar, der tog til Tyskland for at blive klippet.

Uldum: Siden 6. april har det været et krav at fremvise et coronapas for f.eks. at komme til frisør, og følges genåbningsplanen vil der også blive krav om coronapas, når f.eks. restauranter, biografer og indendørs idræt for voksne åbner fra 6. maj.

Men coronapasset deler folkebladets læsere. I en afstemning i forbindelse med artiklen: "Par tog til Tyskland for at blive klippet: Har fået nok af politisk formynderi" har 53 pct. således svaret, at coronapasset er en god ide og nødvendigt for at samfundet kan genåbne, mens 44 pct. har svaret, at det er en dårlig ide, da det er for dyrt og besværligt med test hele tiden. Onsdag eftermiddag havde 1549 personer givet deres mening til kende i afstemningen.

Også på sociale medier har historien om ægteparret fra Uldum, der for at undgå coronapas i stedet blev klippet i Tyskland, givet anledning til debat.

Annonce

Uansvarligt og fantastisk

Kommentarerne deler sig på samme vis som afstemningen i to lejre.

Flere mener, at det er egoistisk ikke at lade sig teste, f.eks. skriver Tove Klarup:

- Direkte uansvarligt. Det er jo ikke jer, det handler om, men dem I evt. smitter. Man kan være rask smittebærer, og så hjælper principper intet.

Hun bliver bakket op af Lykke Grønkjær Rathleff, der bl.a. skriver:

- De vil gerne støtte op om det lokale, men har faktisk gjort det stik modsatte ved at optage to tider hos frisøren, som kunne være gået til betalende kunder.

Jens Peter og Lone Brolund fra Uldum har både mødt modstand og fået opbakning blandt læserne til deres beslutning om at undgå coronapas og i stedet blive klippet i Tyskland. Foto: Ingrid Trier

Men parret møder også forståelse i kommentartråden.

- Fantastisk! Heldigvis findes der mennesker, der stadig kan tænke selvstændigt og ikke gider finde sig i et helt unødigt testhelvede og sønderlemmende restriktioner, skriver Brian Mejer Thomsen, mens Annette Laursen udtrykker det således:

- Mener også, det er gået for vidt. Hvorfor skal man stå i kø i flere timer for at blive testet (måske en test, der 47% falsk) for at blive klippet - det er helt absurd.

Annonce

Bør isolere sig

Flere pointerer desuden, at man både skal testes og gå i isolation, hvis man har krydset grænsen for f.eks. at blive klippet eller i forbindelse med grænsehandel.

Reglerne er for nuværende, at man senest 24 timer efter, man er ankommet til Danmark skal tage en coronatest. Derudover skal man gå i isolation i mindst fire dage, og når de er gået, kan man vælge at tage en PCR-test, som er en vatpind, der skal ned i svælget. Er den prøve negativ, kan man komme ud af isolationen.

Overtrædelse af reglerne kan medføre en bøde på 3500 kroner, hvis det er første gang, man bliver taget.

Den nyligt indgåede aftale om rejserestriktioner betyder, at der ikke stilles krav om test og isolation for danskere fra 14. maj, såfremt smitten i Tyskland tillader det. For færdigvaccinerede danskere gælder dette fra 1. maj.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Erhverv

Var på fallittens rand: Århusiansk spilfirma sælger for halv milliard kroner

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Aarhus

Kedelig førsteplads: Aarhus topper corona-barometer

Annonce