Annonce
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Corona-smitten har godt fat i Tranbjerg Plejehjem. Foto: Aarhus Kommune
Annonce

AARHUS: I alt 36 personer på Tranbjerg Plejehjem - fordelt på 13 beboere og 23 medarbejdere - er i øjeblikket smittet med corona. Antallet er steget fra 22 til 35 siden Århus Stiftstidende 23. november fortalte om smitteudbruddet første gang.

I en artikel i avisen 3. december er områdechef Morten Pors Ilsøe fra Sundhed og Omsorg citeret for, at ingen af de nye smittede medarbejdere var smittet på plejehjemmet, men privat.

Et eller andet gik imidlertid galt i kommunikationen mellem områdechefen og journalisten, for Morten Pors Ilsøe understreger efterfølgende at der ikke er dokumentation for, hvor medarbejderne er blevet smittet, siger han til Århus Stiftstidende.

- Vi kan ikke sige, hvor smitten er kommet fra. Man kan være blevet smittet både på arbejde og i privaten, men det er sandsynligvis fordi, der er meget smitte på plejehjemmet, at nogle af de smittede har fået corona, siger han.

Da corona-smitten blev opdaget på plejehjemmet, blev der straks iværksat en række tiltag for at forhindre videre smittespredning. Der blev blandt andet lukket ned for besøg på plejehjemmet og opgraderet på rengøringen.

Rengøring er imidlertid ikke altid nok. Derfor blev en desinfektionsrobot taget i brug i rum, som bliver brugt af mange mennesker.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at stoppe spredningen og bruger værnemidler, håndsprit og holder afstand, siger Morten Pors Ilsøe.

Annonce

Velvilje, engagement og fleksibilitet

På grund af de mange corona-smittede på plejehjemmet er personalet ekstra hårdt spændt for.

- Der er ingen tvivl om at vi trækker på deres velvilje, engagement og deres fleksibilitet i øjeblikket. De giver hvad de har, en ekstra skalle og det er vi dem dybt taknemmelige for, siger områdechefen.

De coronaramte medarbejdere er i øjeblikket erstattet af medarbejdere fra kommunens flyverkorps, som er et internt vikarbureau, bestående af uddannede og allerede oplærte medarbejdere til plejesektoren.

Beboerne på Tranbjerg Plejehjem er og har været meget forskelligt ramt.

- De der er relativt velfungerende og raske har ikke de vilde symptomer, mens de der er hårdt ramt i forvejen, de mærker mere til det. Vi har haft flere som har været indlagte for at få behandling og ilt og som er kommet tilbage igen. Vi har også haft dødsfald her i perioden, også med beboere der er døde med corona, men det har været beboere der har været alvorligt syge i forvejen, forklarer Morten Pors Ilsøe.

Tre af de coronaramte medarbejdere forventes at kunne blive betragtet som raske fra i morgen, hvis alt forløber som ventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce