Annonce
Sport

Coronaramt stemning og fysisk overmatchet: Aarhus Uniteds sejrsstime sluttede på fire efter stort nederlag

Aarhus United cheftræner, Heine Eriksen, måtte se sit holds sejrsstime blive stoppet eftertrykkeligt hjemme mod Herning-Ikast Håndbold. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Aarhus United løb ind i en stor snitter, da de hjemme måtte se sig slået af Herning-Ikast Håndbold i en hal uden tilskuere, hvor stemningen mindede mere om en træningskamp end en turneringskamp.

HÅNDBOLD: Tingene er ikke, de plejer. Landet er lukket ned, mange af os arbejder hjemmefra og man må ikke forsamles mere end fem personer.

Stadionhallen var da også lukket for tilskuere, da Aarhus United hjemme tabte 22-30 til Herning-Ikast Håndbold, men ellers var spillet på banen som enhver anden håndboldkamp, hvor der blev taget godt fat og gået til den uden hensyn til den omfattende pandemi, der hænger over landet. Spillerne bliver testet hver uge i håndboldligaen.

Uden for banen var tingene dog anderledes. Det typiske larminferno med en sammenkogning af tinnitusinducerende larm fra store trommer og en højtaler skruet op på max volume var skiftet ud med lyden af råb, klap og højtalere i mere rimeligt niveau. En dejlig afveksling fra det normale angreb på hørelsen i den lille stadionhal. Man kunne høre ethvert råb både på og udenfor banen, hvilket fik stemningen til at minde mere om en træningskamp end en turneringskamp.

Annonce

Kunne ikke matche fysikken

Spillet på banen var dog alt andet end en træningskamp. Tempoet var højt og spillerne var skarpe. Uheldigvis for Aarhus United var det dog klart Herning-Ikast, der var fysisk overlegne og styrede det meste af kampen.

De to hold fulgtes ellers pænt ad til det 20. minut, men derfra var det Herning-Ikast, der satte turbo på. Aarhus United scorede ikke resten af første halvleg og måtte gå til pause bagud med to mål. Ingen katastrofe, men spillet vendte ikke til hjemmeholdets fordel i anden halvleg - tværtimod.


Vi havde håbet at kunne være mere med i kampen, men de var for gode i dag, og der er stadig ikke stykke op til toppen for os. Det blev lidt fladt til sidst i hallen, og man fornemmer det virkelig, når tingene er afgjort. Så vi savnede da støtte fra tilskuere i dag. Som underdog mod et tophold på hjemmebane kan det gøre en forskel, men det er ingen undskyld. Herning-Ikast var bare bedre i dag.

Heine Eriksen


Herning-Ikast kom hurtigt foran med fem mål og så sig ikke tilbage derfra. Aarhus United havde et par momenter, hvor comebacket lå og lurede bare en anelse i luften, men det blev hurtigt slået ned af det stærkt spillende udehold, der smadrede mål ind efter behag til tider.

- Vi matcher dem ikke fysisk i dag, og når vi ikke kan det, så ved vi, at vi får det svært. Vi havde det også svært mod Sabine Englert i målet, og det gjorde sværere. Det er selvfølgelig ærgerligt at tabe så stort, men det er ikke noget, vi kommer til at bruge energi på. Vi har vundet de seneste fire ud af fem kampe og ser frem mod den næste mod Silkeborg, sagde cheftræner for Aarhus United, Heine Eriksen.

Annonce

Et stykke op til topholdene

Kampen endte da også fladt både spille- og stemningsmæssigt, da det stod klart, at Aarhus United fik en snitter, og der ingen vej var tilbage for hjemmeholdet.

Onsdagens nederlag efterlader Aarhus United på en 6. plads og en solid positionering til at komme med i slutspillet. Dog konstaterede Heine Eriksen efter kampen, at der trods alt stadig er noget vej op til de fem tophold.

- Vi havde håbet at kunne være mere med i kampen, men de var for gode i dag, og der er stadig ikke stykke op til toppen for os. Det blev lidt fladt til sidst i hallen, og man fornemmer det virkelig, når tingene er afgjort. Så vi savnede da støtte fra tilskuere i dag. Som underdog mod et tophold på hjemmebane kan det gøre en forskel, men det er ingen undskyld. Herning-Ikast var bare bedre i dag, sagde Heine Eriksen.

Aarhus United spiller næste gang 20. januar ude mod Silkeborg-Voel Håndbold.

Håndboldligaen

Aarhus United - Herning-Ikast Håndbold 22-30 (10-12)

Aarhus United: Mathilde Neesgaard 7, Marie Aamand 3, Line Berggren Larsen 3, Frederikke Hedegaard 3, Cecilie Hansen 1, June Bøttger 1, Line Ellertsen 1, Emma Mogensen 1, Annika Meyer 1, Maria Wierzba 1, 

Herning-Ikast: Signe Skogrand 9, Simone Petersen 5, Ingvild Bakkerud 5

Udvisninger: Aarhus United 3, Herning-Ikast 1

Redningsprocenter: Aarhus United - Martina Thörn 8 / 25 (32.00%), Nora Persson 3 / 15 (20.00%). Herning-Ikast - Sabine Englert 12 / 34 (35.29%)

Stillingen undervejs: 5-6, 9-9, 10-12, 14-19, 17-23, 22-30

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Hausner fik frataget anførerskabet i AGF's opgør mod Randers: Bindet lå på en anden plads før kamp

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce