Annonce
Aarhus

Coronasucces for århusiansk webshop: Højt smittetryk giver høje salgstal

Der er god grund til at smile hos medejer af Kaffekapslen.dk, Anders Balmer. Corona-pandemien har fået virksomhedens vækst til at buldre derud af. Arkivfoto: Axel Schütt
Den århusianske kaffewebshop, Kaffekapslen, har oplevet voldsom vækst i salget til Frankrig og Holland, to lande hvor smitten er accelereret de seneste uger.
Annonce

AARHUS: Der er lynende travlt på centrallageret i Aarhus, hvor den århusianske kaffewebshop, Kaffekapslen, sender kaffekapsler ud i Europa.

Corona-pandemien er nemlig årsag til høje salgstal for webshoppen, og det viser sig, at jo højere smittetrykket er i et land - jo højere er Kaffekapslens salgstal.

- Vi kan se på vores salgstal, hvor i Europa at smittetallet er steget i de seneste uger. Det er direkte aflæseligt, da vi i disse uger har voldsom vækst i salget i Holland og Frankrig, som er to af de lande, hvor smitten er accelereret i de seneste uger. Vi kunne se det samme mønster i foråret her i Danmark, Sverige og Norge, men alle tre lande er i dag på normalt niveau i forhold til salget af kaffe, siger medejer Anders Balmer i en pressemeddelelse.

Annonce

To uger i Holland

Webshoppen med base i Aarhus har en årlig omsætning på 200 millioner kroner, og den voldsomme vækst er ført an af eksportfremstød i en række europæiske lande. Senest i Holland, hvor Kaffekapslen.nl åbnede i starten af oktober.

- Efter kun to uger i Holland har vi allerede sendt over 2.000 pakker til hollandske forbrugere, på trods af at vi jo er startet helt fra nul. Frankrig har også udviklet sig voldsomt i de seneste uger, her ligger vi på en omsætning, som er ti gange højere end sidste år på samme tid. Næste store opgave bliver at starte op i Spanien, som vi forventer at være klar med i starten af december, siger Anders Balmer.

Annonce

3.000-4.000 pakker sendes dagligt

Spanierne har store problemer med at følge med i forhold til at levere de mange pakker, som hver dag bestilles via nettet.

Netsalget er som i mange andre lande eksploderet i Spanien i disse måneder, og det har betydet, at Kaffekapslen har haft svært ved at finde et transportfirma til at bringe varerne ud i Spanien. For eksempel har det Spanske postvæsen helt lukket for nye kunder.

- Det er heldigvis nu ved at lykkes os at lande en aftale med en spansk fragtdistributør, der er gældende fra starten af december, hvor vi så kan lancere den nye side Kaffekapslen.es, forklarer Anders Balmer.

Indtil videre pakkes og afsendes alle ordrer fra Kaffekapslens centrallager i Aarhus. Herfra sendes hver dag mellem 3.– 4.000 pakker med kaffe til europæere i otte forskellige lande. Det gør Kaffekapslen til Europas største webshop for kaffekapsler.

Kaffekapslen

Kaffekapslen omsætter for over 200. mio. kr. i 2020

Målet er at runde en årlig omsætning på 1 milliard kr. inden 2023

Kaffekapslen er stiftet i 2011 af Morten Ravn, og har kontor og lager i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce