Annonce
Aarhus

Coronatests i Aarhus bliver samlet på ét sted i uge 44

Fra mandag 26. oktober bliver testene ved Vejlby-Risskov Hallen flyttet til Aarhus Unitersitetshospital. Foto: Tonny Foghmar
Sammenlægningen af test skal sikre en bedre og mere fleksibel udnyttelse af den samlede testkapacitet i Aarhus.
Annonce

AARHUS: Coronatest i Aarhus kommer fremover til at foregå ét sted.

Mandag 26. oktober flytter test af personer uden symptomer og af personer, som ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering, fra teltene ved Vejlby-Risskovhallen og ud til det nyopførte COVID Testcenter Aarhus ved Aarhus Universitetshospital.

Senere på ugen flytter også test af personer med symptomer på COVID-19, som er henvist af læge eller hospitalsafdeling også ud til det nye testcenter.

De første test her vil blive lavet fra fredag 30. oktober.

- Sammenlægningen af covid-19 test af personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - med test af personer med lægehenvisning skal sikre en bedre koordineret og mere fleksibel udnyttelse af den samlede testkapacitet.

Der bliver i forbindelse med sammenlægning af testsporene ikke ændret på, hvor og hvordan man booker test, men ét teststed skal gøre covid-19 testning mere enkel og overskuelig for borgerne.

Her kan du finde det nye testcenter ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Aarhus Universitetshospital

COVID Testcenter Aarhus vil have testtider i tidsrummet kl. 7-21 på hverdage og lidt kortere i weekenderne – afhængig af behovet. For ikke at belaste myldretidstrafikken i området om eftermiddagen unødigt vil antallet af testtider være stærkt reduceret kl. 14.45-15.45. Det vil fortsat være muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.

Ved siden af COVID Testcenter Aarhus er Statens Serum Institut ved at opføre en laboratoriebygning, hvor der skal analyseres covid-19 tests fra personer, som ikke har symptomer - eller ikke har brug for en sundhedsfaglig vurdering - i hele Vestdanmark.

Testcenter Aarhus er et af syv nye testcentre i Region Midtjylland. Testcentrene bliver placeret i Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro og flere får ny adresse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce