Annonce
Aarhus

Kedeligt og gammeldags: Nej, Naturhistorisk Museum slår alle publikumsrekorder

99 dyr du skal kende, inden du bliver gammel. Den udstilling trækker rigtig mange til Naturhistorisk Museum Aarhus, der denne sommer oplever rekordbesøg.  Foto: Jens Thaysen
Naturhistorisk Museum har største besøgstal i årtier. Corona-tiderne får en del af æren for 27 procent fremgang i år.
Annonce

AARHUS: Nogle påstår, at museer som Naturhistorisk Museum i Aarhus er gammeldags, støvede og ikke for nutidens digitale børn. Glem det.

Der er lige nu tale om rekordsommer på Naturhistorisk Museum i Aarhus med en fremgang på 27 procent flere besøgende i forhold til den foregående sommer. De seneste tre års besøgstal er også overhalet.

Selv om sommerferien ikke er helt ovre, er der glæde at spore hos Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Annonce

Halv pris og dårligt vejr gør en forskel

Der er heller ingen tvivl om, at Covid-19 har sat sine spor på museumsbesøget og antallet af gæster, mener museet.


Det er ingen hemmelighed, at vi var meget spændte hvordan sommerferien ville løbe af stablen.

Bo Skaarup, museumsdirektør


Der er håndsprit alle steder. Gæsterne ledes rundt via pile, og museet holder skarpt øje med, at antallet af gæster ikke bliver for stort. Alligevel kan Naturhistorisk Museum i Aarhus foreløbig melde det bedste besøgstal i sommerferien i mands minde.

Stigningen på 27 procent skal samtidig ses i forhold til, at sidste år havde den populære udstilling "Frihedens Værksted" om Troels Kløvedal og livet med Nordkaperen.

Bekymringen var ellers mærkbar hos museet efter en lidt stille genåbning i slutningen af maj og juni. Museumsdirektør Bo Skaarup spurgte sig selv, om  folk turde komme.

- Det er ingen hemmelighed, at vi var meget spændte hvordan sommerferien ville løbe af stablen, fortæller museumsdirektør Bo Skaarup.

- Vi havde sat alle vind i sejlene i forhold til markedsføringen af museet og ikke mindst lave et stort program med sjove og hyggelige aktiviteter for hele familien, der både tog hensyn til Corona og både godt og dårligt sommervejr. På trods af hjælpepakker er en velbesøgt sommer af stor betydning for museets drift og udvikling.

Besøgstal for museet

Her er de seneste fire års besøgstal i sommerferien på Naturhistorisk Museum Aarhus:

  • 2020: 11.637
  • 2019: 9.185
  • 2018: 3.602
  • 2017: 10.083

Museet peger selv på tre faktorer som væsentlige til det gode besøgstal.

• Det blæsende, kolde og regnfulde sommervejr har helt sikkert givet medvind til museer i hele landet.
• Regeringens hjælpepakke med halv entrépris har også øget opmærksomheden og eventyrlysten i befolkningen til at gå på museumsopdagelse, heriblandt på Naturhistorisk Museum blandt byens øvrige markante museer.

• Endelig kan museet mærke den store opmærksomhed som DRs store natursatsning "Vores Natur" og det populære program "1 døgn, 2 hold, 3 dyr" har skabt af interesse for naturen.

- Det er interessant for os at se, at vi har rigtig mange gæster her i sommerferien, der aldrig har besøgt museet før. Det er besøgende, der er turister i deres eget land. Så vi kan helt sikkert mærke effekten af den øgede fokus på naturen i øjeblikket. Corona lukkede Danmark ned, men har givetvis også fået os til at åbne øjnene for vores egne kultur- og naturværdier, siger  Bo Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

AGF-karakterer: Alt for mange ramte helt ved siden af i Slovenien

Annonce